Actionarii Avicola Iasi vor analiza la mijlocul lunii martie propunerea companiei de a cotracta credite in valoare de sase milioane euro de la Raiffeisen Bank sucursala din Iasi si garnatarea lor cu activele societatii, informeaza NewsIn. In plus, actionarii Avicola Iasi vor discuta, la 19 martie, alegerea unui nou adminsitrator, ca urmare a demisiei unuia dintre membrii Consiliului de Administratie.

Conducerea companiei intentioneaza modificarea statutului companiei, prin completarea cu activitatea de comert cu ridicata a produselor lactate, grasimilor comestibile sia oualor, dar si cu activitati de productie si distributie de energie electrica si productie a gazelor si distributie a combustibililor gazosi prin conducte, se mentioneaza in comunicat.

Avicola Iasi este specializata in cresterea pasarilor pentru carne si oua, industrializarea carnii de pasare, producerea de nutreturi combinate, prelucrarea carnii de pasare si deruleaza operatiuni de achizitie de cereale pentru producerea furajelor.

Producatorul de carne de pui Avicola Iasi a realizat in primul semestru din 2006 o cifra de afaceri de 17,6 milioane lei (5 milioane euro), cu 85% mai mult fata de acceasi perioada a anului trecut. Societatea a obtinut un profit de 165.000 lei (46.000 euro) pe primele sase luni din 2006, comparativ cu acceasi perioada din 2005, cand inregistra pierderi de 1,1 milioane lei (peste 300.000 euro).

In 2005, Avicola a realizat o cifra de afaceri de peste 24,6 milioane lei, in crestere cu 28,43% fata de anul 2004, valoarea profitului net fiind de 1,748 milioane lei. Datoriile totale ale Avicola insumau 37,8 milioane lei la sfarsitul anului 2005, din care peste 13,5 milioane lei la furnizori, 3,3 milioane lei la creditori, peste 7 milioane lei la banci si bugetul de stat.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Bank of the Year, editia 4: publicul poate vota cea mai populara banca