Airbus a anunțat planul de adaptare a forței globale de muncă și redimensionarea activității comerciale ca răspuns la criza generată de COVID-19. Se așteaptă ca acest proces să aibă ca efect eliminarea a 15.000 de posturi până în vara anului 2021. A fost lansat procesul de informare și consultare cu partenerii sociali și se așteaptă să se ajungă la acorduri pentru implementare începând cu această toamnă.

Activitatea comercială a scăzut cu aproape 40% în ultimele luni, pe fondul crizei fără precedent în industrie. Producția de avioane a fost adaptată în consecință. În condițiile în care nu este de așteptat ca traficul aerian să își revină înainte de 2023 sau chiar 2025 la nivelul dinaintea pandemiei, Airbus este nevoit acum să ia măsuri suplimentare, în concordanță cu perspectivele post-pandemie.

Airbus se confruntă cu cea mai gravă criză pe care industria a cunoscut-o vreodată. Măsurile luate până acum ne-au ajutat să absorbim șocul inițial generat de pandemie. Este momentul acum să ne asigurăm că ne putem susține și putem depăși criza ca o companie solidă, lider în domeniul aerospațial, adapându-ne la schimbările copleșitoare ale clienților. Pentru a ne confrunta cu realitatea trebuie să luăm noi măsuri în continuare.

Guillaume Faury, CEO Airbus

Planul de adaptare Airbus

Ca urmare a unei analize aprofundate a cererii din partea clienților care a fost realizată în ultimele luni, Airbus anticipează că este necesară adaptarea forței de muncă în contextul COVID-19 prin reducerea de posturi după cum urmează:

  • 5000 de poziții în Franța,
  • 5100 de poziții în Germania,
  • 900 de poziții în Spania,
  • 1700 de poziții în Marea Britanie,
  • 1300 de poziții la alte unități Airbus.

Aceste măsuri includ subsidiarele Airbus Stelia din Franța și Premium AEROTEC din Germania. Ele nu includ, însă, aproximativ 900 de poziții identificate pentru restructurare înainte de pandemie la Premium AEROTEC, în Germania, care vor fi implementate acum în cadrul planului global de adaptare.

Detaliile planului de adaptare la COVID-19 vor fi finalizate împreună cu partenerii sociali. În condițiile în care nu se poate renunța în această etapă la acțiuni obligatorii, Airbus va lucra cu partenerii sociali pentru limitarea impactului planului de restructurare prin toate măsurile sociale disponibile, inclusiv plecările voluntare, pensionarea anticipată și schemele de șomaj parțial pe termen lung acolo unde este posibil.

Airbus este unul dintre lideri globali în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2019 a generat venituri de 70 de miliarde de euro și a avut 135.000 de angajați. Airbus oferă o gamă de avioane de pasageri, cu 100 până la peste 600 de locuri. Airbus este de asemenea, unul dintre liderii europeni în furnizarea de aeronave-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri