Grupul de firme AutoCar a notificat Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) cu privire la faptul că a solicitat falimentul firmei Euroins la Tribunalul Ilfov pentru suma de 1,5 milioane lei, potrivit unui comunicat al companiei.

Actualizare: La rândul sau, Euroins acuză AutoCar şi service-urile asociate de faptul că facturează de zece ori mai mult ora de tinichigerie, potrivit facturilor primite de luni de zile, iar piesele de schimb ar avea preţuri mai mari cu 174% decât media. "Pentru partea de vopsitorie, Autocar şi service-urile asociate nu mai pierd timp şi dublează pur şi simplu tarifele de referinţă furnizate de sisteme consacrate precum Eurolac sau AZT, plus o suprataxă de 70% asupra valorii constanței", potrivit Euroins.

De asemenea, Euroins arată că deși asigurătorul are obligaţia de a rambursa costul unei maşini de înlocuire pe perioada reparaţiei autovehiculului avariat, Autocar şi service-urile asociate au "o abordare specială" și facturează în medie cu 264% mai mult decât un brand de lux. "Aceasta înseamnă că tariful de închiriere a unei maşini de lux de la reprezentanţă este de 223 de lei pe zi, plus TVA, sau 814 lei plus TVA, dacă o închiriaţi de la Autocar".

Euroins oferă și un exemplu al politicii de preţuri de la Autocar şi service-urile asociate: "în cazul unui Ford Focus Generaţia 3, operaţiunea de reparaţie a uşii dreapta faţă şi înlocuirea uşii dreapta spate a fost facturată către Euroins România cu suma de 26.298,17 lei, adică 5.433,5 euro - mai mult de un sfert din preţul de nou al unui astfel de automobil".

În continuare se arată că "Euroins România se confruntă practic cu un atac de blocare din partea unui pumn de service-uri lacome, care sufocă activitatea companiei şi provoacă în mod indirect prejudicii românilor oneşti prin supra-aglomerarea departamentului daune cu cereri şi facturi absurde. În consecinţă, în 2019, ASF a respins aproape 4.500 de astfel de petiţii ca fiind nefondate, ceea ce reprezintă aproape 40% din toate petiţiile depuse împotriva Euroins România anul trecut".

Știrea inițială:

AutoCar înregistrează în prezent sume de 5,17 milioane de lei, sume neachitate de către Euroins, dar în prezent, doar 1,5 milioane de lei reprezintă sume cu o vechime mai mare de 60 de zile eligibile solicitării falimentului firmei de asigurări. Întreaga diferenţă de 3,6 milioane de lei, neachitată de societatea Euroins va îndeplini în scurt timp criteriile de vechime, urmând ca şi acele sume să fie adăugate în procesul de faliment intentat de unităţile reparatoare din grupul AutoCar, în următoarele două luni, notează Agerpres.

„Din nefericire, orice dialog iniţiat cu firma Euroins a eşuat şi în cazul grupului AutoCar, societăţile din grupul nostru având de recuperat sume din anul 2019. AutoCar se alătură, în acest sens, demersului iniţiat de şapte unităţi reparatoare, două dintre acestea fiind reprezentanţe BMW şi Mercedes din România, care au declanşat procedura de cerere a falimentului firmei Euroins. În absenţa unei autorităţi care să protejeze consumatorul de asigurări, grupul de firme AutoCar oferă informaţiile necesare pentru formularea cererii de faliment împotriva Euroins şi poate pune pe cei doritori în legatură cu persoanele care le pot oferi asistenţă juridica pentru aceste demersuri legale", explică reprezentanţii Grupului AutoCar.

Aceştia au adăugat că de peste 10 luni au atras atenţia, în mod repetat, conducerii ASF, în legătură cu situaţia financiară a firmei Euroins, precum şi a abuzurilor şi încălcării legilor - fapte săvârşite de această societate de asigurări -, prezentând documente care susţin cele afirmate.

"Toate aceste discuţii, purtate cu documente pe masă, cu persoanele care răspund de funcţionarea instituţiei şi de această piaţă scăpată de sub orice control, au avut rezultatul pe care astăzi îl poate observa o ţară întreagă: preţuri ale poliţelor RCA care diferă de la 268 lei la 2.975 de lei, pentru acelaşi produs, ceea ce ne arată că tariful de referinţă în asigurări este un eşec total", mai spun oficialii companiei auto.

Sursa foto: tommaso79 / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri