Anuntul de privatizare pentru Daewoo Automobile va fi facut in perioda 1-10 martie 2007, data exacta fiind stabilita in functie de cat de repede se va finaliza documentatia memorandumul de privatizare, a declarat pentruNewsIn, Teodor Atanasiu, presedinte AVAS.

Comisia de privatizare a Automobile Craiova, intrunita luni, a decis lansarea in prima decada a lunii martie a anuntului privind vanzarea pachetului de actiuni de 72,4% detinute de statul roman, a anuntat, printr-un comunicat, ministerul finantelor. Ofertele urmeaza sa fie primite in termen de 30 de zile de la data lansarii anuntului de vanzare.

Ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat duminica ca documentatia referitoare la Daewoo Craiova este de "sute de pagini". "Sunt documente multe cu multe probleme de solutionat. Sunt probleme cu datoriile, cu firmele mixte, cu terenurile, cu actionarii minoritari", a spus Vladescu.

Ministrul finantelor a anuntat ca strategia de privatizare a Daewoo Craiova va fi prezentata Guvernului la finele lunii martie. Mandatul guvernului pentru privatizarea Daewoo Craiova vizeaza aducerea unui investitor care sa aiba o productie de 300 de mii de automobile pe an.

Membrii Comisiei de privatizare a Daewoo sunt ministrii Sebastian Vladescu (presedinte), Varujan Vosganian, Radu Berceanu, Gheorghe Barbu, presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, vicepresedintele AVAS, Laszlo Gyerko, si consilierul de stat al premierului, fost presedinte al AVAS, Razvan Orasanu.

Pana in prezent, patru investitori si-au manifestat interesul pentru uzina de automobile din Craiova: General Motors, Ford, Tata din India si Cherry din China. Daewoo Craiova, aflata de doua luni in administrare speciala, are datorii la mai muti creditori, printre care si Ministerul Finantelor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si