Electrica Muntenia Sud(EMS) acuza firmele de constructii din Capitala ca nu tin cont de planurile retelelor de electricitate si executa sapaturi neglijente care provoaca defectiuni ale retelelor, aceasta fiind principala cauza a multiplelor pene de curent din ultimele luni.

Reprezentantii Electrica Muntenia Sud au declarat, pentru NewsIn, ca toate autorizatiile firmelor de constructii trebuie sa contina avizul societatii de distributie a energiei electrice, care acorda si asistenta in acest sens, de fiecare data cand firmele de constructii solicita acest lucru. "Din pacate, firmele respective nu iau in seama planul retelei de electricitate pe care noi i-l prezentam si executa lucrari dupa ureche, ceea ce inseamna ca incalca autorizatia pe care au primit-o. Ce putem face noi in aceste cazuri este sa informam autoritatile locale si sa atentionam firma de constructii ca a incalcat regulamentul", au adaugat reprezentantii companiei de electricitate, potrivit NewsIn.

Potrivit acestora, chiar daca firmele vor plati despagubiri catre societatea de electricitate, din cauza lucrarilor neglijente, siguranta alimentarii cu electricitate are de suferit pe o perioada mai lunga de timp si exista riscul unor defectiuni in lant. "Firma trebuie sa ne plateasca despagubiri. Problema este insa ca refacerea instalatiei dureaza foarte mult, iar consumatorii sunt transferati la alte surse de alimentare. Astfel, acestea devin supraincarcate si risca sa se defecteze, la randul lor", au precizat aceleasi surse.

Din cauza neglijentei, in intervalul 12-19 februarie, curentul electric a fost intrerupt de noua ori din cauza acestor sapaturi neglijente.

Trei dintre aceste incidente au avut loc in municipiul Bucuresti. Astfel, in 12 februarie, o parte din zona Balta Alba a ramas in bezna, din cauza lucrarilor efectuate de SC Tehnologia Radion SRL, in 16 februarie, o parte din consumatorii din zona Giurgiului si Piata Progresul nu au mai avut curent electric din cauza constructorului care executa lucrarile la parcarile din zona, in timp ce, in data de 17 februarie, zona Fundeni a fost afectata de un incident similar, cauzat de lucrarile firmei Apolodor.

De asemenea, pe raza judetului Ilfov au avut loc sase intreruperi ale alimentarii cu energie electrica in ultima saptamana, din cauza firmelor de constructii care efectueaza lucrari in zona DN 1.

Electrica Muntenia Sud va investi 50 milioane euro (140 milioane lei), in 2007, pentru modernizarea retelei, cu 25% mai mult decat in 2006, cand a cheltuit 40 milioane euro pentru retehnologizari, a anuntat recent societatea. Totodata, Electrica Muntenia Sud s-a confruntat, in ultima perioada, cu o crestere spectaculoasa a consumului de electricitate.

Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" cuprinde trei sucursale, care deservesc trei zone, respectiv municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Giurgiu, cu un numar total de consumatori de peste 1,1 milioane.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri