Autoritatile romane scot din nou la vanzare Electroputere Craiova, principalul criteriu de selectie urmand a fi valoarea investitiilor care urmeaza sa fie facute de cumparator si nu pretul oferit de acesta, potrivit unui comunicat al AVAS.

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a scos la vanzare, marti, 62,82% din capitalul social al Electroputere Craiova, echivalentul celor 78.009.632 actiuni pe care statul le detine la societate.

Potrtivit AVAS, pachetul de actiuni urmeaza sa fie vandut prin negociere, in cadrul careia ponderea pretului pachetului de actiuni sa fie de 20%. Criteriul care primeaza in evaluarea ofertelor este nivelul investitiilor care se vor face, atat al celor sub forma de capital de lucru, cat si a celor vizand regruparea activitatilor in primul an de activitate, informeaza NewsIn. "Incercam o privatizare in care ponderea pretului pe pachetul de actiuni este de doar 20%. Ne intereseaza foarte mult investitiile care se fac in societate, atat investitiile sub forma de capital de lucru, cat si cele din primul an de activitate pentru regruparea activitatilor", se arata in comunicatul AVAS.

Reprezentantii AVAS motiveaza aceasta decizie prin datoria pe care societatea o are in momentul de fata, datorie generata de lipsa fondurilor de restructurare. Scoaterea la vanzare a pachetului de actiuni detinute de stat la Electroputere Craiova reprezinta cea de-a sasea lansare la privatizare a societatii craiovene al carei principal obiect de activitate este productia de motoare, generatoare si transformatoare electrice

Electroputere S.A. Craiova a fost fondata la 1 septembrie 1949 producand echipamente pentru domeniul energetic si transportul feroviar. in 1990 s-a divizat in 7 societati comerciale, iar in 1994 acestea s-au reunit in actualul holding SC Electroputere SA.

In prezent, Electroputere S.A. Craiova are in componenta patru divizii de productie (Aparataj electric, Masini electrice rotative, Transformatoare de putere si Vehicule feroviare si urbane), o divizie de Servicii generale si fabricile: Scule, dispozitive, verificatoare, Piese turnate si forjate, precum si Reparatii si modernizari de masini unelte si instalatii tehnologice.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si