Si BERD a declarat, in martie, ca vrea sa cumpere actiuni prin Gaz de France
International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat a Bancii Mondiale, intentioneaza sa se implice financiar la Distrigaz Sud, societate pentru care Gaz de France a semnat acordul de privatizare in luna octombrie a anului trecut, potrivit unui anunt al institutiei, citat de agentia Mediafax.

IFC nu a precizat forma in care va fi implicata la Distrigaz Sud, dar operatiunea vizeaza, cel mai probabil, achizitia unui pachet minoritar de actiuni.
Conform acordului de privatizare, Gaz de France s-a angajat sa plateasca 128 de milioane de euro pentru achizitia unui pachet de 30 la suta din actiuni si sa investeasca
83 de milioane de euro la o majorare de capital in urma careia isi va majora participatia la 51 la suta.
Statul roman a stipulat, in anuntul de privatizare a celor doua companii de distributie a gazelor naturale, ca investitorii strategici vor putea atrage Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Financial Corporation (IFC) ca investitori financiari, in cadrul pachetului de 51 la suta din actiunile oricarei societati.

De altfel, BERD a anuntat, in luna martie, ca intentioneaza sa devina, indirect, actionar la Distrigaz Sud, prin preluarea de actiuni ale unei companii special infiintate de Gaz de France International pentru administrarea pachetului majoritar de actiuni la Distrigaz Sud.

BERD nu a precizat nici valoarea estimata a tranzactiei si nici dimensiunea pachetului de actiuni, care urmeaza sa fie stabilite ulterior.
Conducerea BERD este asteptata sa isi dea acordul final asupra proiectului la inceputul lunii iunie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri