Petrom va cheltui, in anii urmatori, 100 de milioane euro anual pentru noi licente de explorare, atat pe piata interna, cat si pe cea externa, a declarat directorul general executiv al Petrom, Mariana Gheorghe.
"Investitiile in activitatea de explorare sunt foarte riscante, intrucat poti investi fara sa castigi nimic. Vom aloca pentru aceste licente 100 de milioane de euro anual, astfel incat sa ne asiguram resursele primare pentru viitor", a declarat Mariana Gheorghe.

Ea a precizat ca ar putea aparea perimetre noi de extractie chiar si in Romania. "Daca MOL a descoperit recent zacaminte in zone unde nu credea nimeni (in Columbia - n.r.), nu vad de ce nu am descoperi alte zacaminte in Romania", a aratat Gheorghe, citata de NewsIn.

Mariana Gheorghe a mai spus ca Petrom a demarat proiecte de cercetare pentru utilizarea resurselor regenerabile. "Vom finanta aceste proiecte dintr-un fond energetic al OMV, in valoare de 100 de milioane de euro, alocat de compania austriaca pentru studii si oportunitati de afaceri in scopul utilizarii resurselor altenative de energie", a precizat Gheorghe.

Potrivit oficialului Petrom, compania urmareste sa implementeze in Romania o serie de proiecte cu impact social, pentru care a fost aprobat un fond de 10 milioane de euro. "Vom folosi acesti bani pentru implementarea unor programe sociale in comunitatile locale. Obiectivul nostru este sa asiguram accesul tuturor consumatorilor la sursele de energie, fara sa mai primeze componenta legata de pretul acesteia", a subliniat Gheorghe.

Petrom este detinuta, in proportie de 51% de OMV, statul roman detine un pachet de 30,74 din actiuni, un alt pachet de 10% este detinut de Fondul Proprietatea, in timp ce BERD controleaza 2,03%, iar alti actionari detin 6,23%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri