Athenee Palace Bucuresti SA, listata la a anuntat reducerea capitalului social pana la 1,89 milioane lei, din cauza retrocedarii in natura a unui activ, din cota detinuta de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT).

Contravaloarea activului retrocedat este de 223.000 lei, a mai informat compania. Conform acestei decizii a adunarii generale a actionarilor desfaturata marti, MTCT si-a redus participatia de la 40,92% pana la 33,97% din capital. in structura actionariatului, 66,023% apartine altor actionari, potrivit NewsIn. Societatea comerciala Athenee Palace Bucuresti a incheiat primul semestru din 2006 cu o pierdere neta de 179.000 lei, inregistrand venituri totale de 78.000 lei, se arata intr-un comunicat al companiei, adresat bursei electronice Rasdaq.

Capitalul social al companiei Athenee Palace Bucuresti, care administreaza hotelul Hilton din Bucuresti, este in valoare de 2,12 milioane lei. Pe pagina web a bursei Rasdaq, ultima raportare privind structura actionariatului Athenee Palace Bucuresti, din data de 20 februarie 2006, arata ca Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) detine 40,92% din actiunile societatii, iar "alti actionari" - 59,08%.

In primavara anului trecut, fostul vicepremier al Romaniei, George Copos, a cumparat 52% din actiunile companiei Athenee Palace, care administra hotelul si care era controlata de compania franceza Vivendi.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si