"In 2007 demaram procedurile de listare a acestor companii si, poate, vom putea lista Transgaz pana la sfarsitul anului, insa celelalte ar putea fi listate chiar spre sfarsitul anului 2008", a declarat ministrul economiei. Vosganian a anuntat ca pentru listarea Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica nu va fi utilizat acelasi consultant cu cel selectat pentru Transgaz, iar procesul pentru desemnarea acestora va fi separat. Consultantul Transgaz va fi cunoscut aptamana viitoare, potrivit NewsIn.

Intrebat daca exista posibilitatea privatizarii, in viitorul apropiat, a resurselor de gaze naturale, Vosganian a precizat ca este posibil sa fie acordate licente de exploatare si altor companii private. "Avem doua variante in privinta Romgaz. Fie continuam ca si pana acum, fie vom elabora licente de exploatare si altor companii private care sa investeasca in aceasta activitate, dar nu este o prioritate privatizarea resurselor de gaze", a completat ministrul de resort.

Potrivit lui Vosganian, in cursul saptamanilor urmatoare, Ministerul Economiei si Comertului va incepe evaluarile pentru a demara procedurile de listare a Nuclearelectrica, Hidroelectrica si Romgaz, "exact in aceasta ordine". "Transgaz urmeaza sa fie listata si ea", declara ministrul de resort. Potrivit acestuia, aproximativ 10-15% din actiunile fiecarei companii ar urma sa fie vandute prin bursa.

In luna august a anului trecut, cu ocazia lansarii la Bursa de Valori a Transelectrica, ministrul economiei si comertului de atunci, Codrut seres, anunta ca Transgaz va fi listata, in primavara anului 2007, la Bursa de Valori. Vosganian a mai aratat ca sectorul energetic are nevoie de investitii de circa cinci miliarde e euro, iar o parte din acesti bani se pot obtine din vanzarea unor pachete minoritare de actiuni, pe piata de capital.