Ca antreprenor, mai ales dacă ai un business în turism, ultima perioadă nu a fost deloc una bună. Domeniul nu este unul singular, foarte multe companii având de suferit din cauza actualei crize sanitare: cele care au ca profil organizarea petrecerilor pentru copii, a drumețiilor și excursiilor, saloanele de înfrumusețare etc. Din punct de vedere birocratic și legal, poți oricând să adaugi o extensie de activitate firmei, în afara celei principale, sau, de ce nu, te poți chiar reprofila.

În continuare, îți prezentăm câteva idei profitabile care să te inspire, numai bune de pus în aplicare chiar și în contextul dat.

Origami 3D

Chiar dacă lucrurile au revenit la normal, situația este încă incertă, iar oamenii încă mai continuă să-și păstreze vechile obiceiuri din dorința de a se proteja și a nu își pune sănătatea în pericol. Tocmai de aceea, cu o investiție minimă, te poți concentra pe o afacere care să aibă ca obiect de activitate „crafting-ul”: puzzle 3D din lemn, origami 3D, kituri de goblenuri cu mărgele sau pictură pe numere. Și lista nu se sfârșește aici. Mai ales părinții ar cumpăra orice pentru ca micuții lor să fie captivați de o activitate care să-i ajute să se și dezvolte. În plus, nici adulții nu s-ar da în lături de la a construi origami tridimensional, de exemplu. Important e să te dedici afacerii și să găsești cele mai eficiente metode de promovare, astfel încât lumea să afle de tine și de produsele tale.

Măști de protecție

E drept, concurența e deja acerbă, dar acesta este un produs la mare căutare, mai ales dacă vii cu ceva nou și cu un preț avantajos. Costurile de producție nu sunt foarte mari, mașinile de cusut pot fi chiar închiriate, iar personalul nu are nevoie de cursuri aprofundate de croitorie. În plus, materialele sunt foarte ieftine. Dacă, de exemplu, deții un atelier de rochii de ocazii, e timpul să te reprofilezi. Să produci măști textile reutilizabile, colorate, din materiale „răcoroase”, care să faciliteze respirația. Între cele două straturi, exterior și interior, poți proiecta un buzunar în care să fie introdus un filtru de polipropilenă. De asemenea, poți să scoți o producție dedicată exclusiv copiilor, cu materiale imprimate cu personaje din desene animate.

Săpun natural

Producția de săpun de casă nu este deloc costisitoare, produsul este la mare căutate, iar profitul este unul garantat. În plus, poți obține o finanțare nerambursabilă din fonduri europene sau naționale. Investiția nu este una mare, echipamentele necesare sunt ieftine, materia primă, la fel, mai ales dacă vrei să adaugi plante cum ar fi lavanda, mușețelul sau scorțișoara. Oamenii au început să folosească tot mai mult produse bio, renunțând la detergenții duri cu pielea, la coloranții chimici sau alte soluții iritante.

E posibil ca pandemia să-ți fi dat afacerea peste cap, dar poate ți-a adus în același timp o oportunitate pe care ai putea să o valorifici. Este dovedit faptul că, în vremuri de criză, mulţi pierd, însă antreprenorii creativi vor avea mereu de câștigat.

Sursa foto: Pixabay.com, Unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri