Actionarii societatii Romaqua Group S.A. Borsec se vor intalni in luna martie pentru a discuta contractarea unui credit de 31 milioane euro (105,4 milioane lei) de la Banca Comerciala Romana Bucuresti, pentru constructia unei fabrici de bere la Sebes, potrivit Monitorului Oficial.

De asemenea, actionarii Romaqua Group S.A. Borsec ar putea decide majorarea unei linii de credit contractata in 2005, pana la 3,5 milioane euro (11,9 milioane lei). Compania este detinuta in proportie de 98% de Romaqua Holdings, potrivit NewsIn. Principalul actionar al companiei este omul de afaceri Octavian Cretu.

Romaqua Group detine fabrica de imbuteliere de la Busteni, care are o vechime de 200 de ani din anul 1999, dupa ce Comchim Bucuresti (acum Romaqua Holdings) a cumparat societatea de stat Regina Apelor Minerale Borsec. In anul 2004, compania a intrat pe doua noi piete, cea a bauturilor racoritoare, prin gama Giusto, si pe cea a cafelei prin gama Metropolitan Caff. Fabrica de bauturi racoritoare Giusto, situata in Busteni are o capacitate de 200 milioane de litri pe an.

In anul 2006, Romaqua Group a lansat doua marci de bauturi racoritoare, Quick Cola si Brifcor. Producatorul de ape minerale si bauturi racoritoare exporta produsele sale in Ungaria, SUA, Canada, Israel, Grecia, Taiwan, Republica Moldova, Belgia, Danemarca, Olanda, Coreea, Insulele Bahama si Marea Britanie.

In anul 2005, Romaqua Group S.A. Borsec a inregistrat un profit net de 5,48 milioane lei (1,51 milioane euro), la o cifra de afaceri de 175,08 milioane lei (48,36 milioane euro) si un numar de peste 1030 de angajati, potrivit paginii de internet a Ministerului Finantelor Publice.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri