Distrigaz Sud a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei cu 22% mai mult decat valoarea indicatorului aferent anului precedent, datorita cresterii preturilor gazelor, potrivit directorului financiar al companiei, Pierre Parvex. "in aceasta perioada cresterea cu 22% a cifrei de afaceri a fost compensata de cheltuielile mari care au crescut tot cu 22-23%", a explicat directorul, potrivit NewsIn.

Potrivit acestuia, indicatorii financiari ai companiei pentru 2006 au valoare pozitiva datorita mai multor elemente, cum ar fi pretul mare al gazelor. "Anul 2007 nu va mai aduce atatea elemente care sa favorizeze pozitiv rezultatele. Nici macar vremea nu va fi de partea noastra, preconizandu-se un an foarte calduros. Rezultatele din 2006 nu pot fi aplicate ca un etalon fata de care sa putem compara rezultatele financiare din urmatorii ani", a adaugat Pierre Parvex.

Reprezentantii Distrigaz Sud au precizat ca previziunile ministrului economiei, Varujan Vosganian, referitoare la cresterea maxima a gazelor in 2007 cu 4,5 % sunt realiste. "Previziunile privind cresterea tarifelor la gaze trebuie sa tina cont de pretul intern de productie care va creste cu maximum 14% si de cel de import al gazelor care se va micsora in contextul scaderii pretului petrolului pe piata internationala. La acestea se adauga cursul valutar care va fi favorabil leului. Avand in vedere toate aceste lucruri, previziunile MEC sunt realiste", a declarat, directorul adjunct pentru comercializare, Marc Hirt.

Ministrul economiei si comertului, Varujan Vosganian a anuntat saptamana trecuta ca preturile energiei electrice si gazelor naturale nu vor creste in acest an cu mai mult de 1-2 procente peste rata inflatiei.

"Noi dorim ca, in 2007, populatia sa sufere cat mai putin din cauza cresterii preturilor la utilitatile publice. Cresterea preturilor la energie electrica si gaze naturale va fi cu cel mult 1-2 procente peste rata inflatiei", a spus Vosganian. Acesta a mai aratat ca pretul gazelor naturale nu ar trebui sa creasca in acest an cu mai mult de 7-8% si prin interventia ministerului, majorarea de pret nu ar trebui sa fie mai mare de 5-6%.


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si