"Incercam sa promovam ideea incheierii unor contracte pe termen lung cu furnizorii nostri de gaze. Perioada pentru care sunt valabile, in prezent, contractele, respectiv de trei luni, ni se pare prea scurta si avem in vedere contracte chiar pe zece ani pentru a ne asigura securitatea actuvitatii", a spus Hirt citat de NewsIn. Directorul Distrigaz Sud si-a exprimat speranta ca perioada minima pentru care vor fi incheiate noile contracte va fi de un an.

El a mai aratat ca Petrom si Romgaz nu au cerut preturi mai mari pentru noile contracte. "Nu vom plati pentru gazele achizitionate de la acestia mai mult decat platim pana la 1 aprilie. Suntem inca in negocieri intrucat nu exista destula vizibilitate in privinta evolutiei la gaze in perioada urmatoare", a subliniat oficialul Distrigaz Sud.

Distrigaz Sud a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei cu 22% mai mult decat valoarea indicatorului aferent anului precedent, respectiv 2,6 miliarde lei, datorita cresterii preturilor gazelor, a declarat, joi, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex. in aceasta perioada cresterea cu 22% a cifrei de afaceri a fost compensata de cheltuielile mari care au crescut tot cu 22-23%", a explicat directorul.

Potrivit acestuia, indicatorii financiari ai companiei pentru 2006 au valoare pozitiva datorita mai multor elemente, cum ar fi pretul mare al gazelor. "Anul 2007 nu va mai aduce atatea elemente care sa favorizeze pozitiv rezultatele. Nici macar vremea nu va fi de partea noastra, peconizandu-se un an foarte calduros. Rezultatele din 2006 nu pot fi aplicate ca un etalon fata de care sa putem compara rezultatele financiare din urmatorii ani", a adaugat Pierre Parvex.