Distrigaz Sud a propus Autoritatii de Reglementare in domeniul Gazelor Naturale (ANRGN) un proiect privind infiintarea a cinci sucursale de distributie si cinci de comercializare in cadrul procesului de separare a activitatilor, potrivit directorului general al companiei, Bernard Arnaud
"In cadrul procesului de separare a activitatilor de furnizare gaze de cele de distributie am reafectat personalul Distrigaz Sud, astfel incat sa cream cinci sucursale de distributie si alte cinci de comercializare, care vor deveni regionale", a spus Arnaud, citat de NewsIn. Potrivit acestuia, in perioada urmatoare, reprezentantii Distrigaz Sud vor discuta cu oficiali ai Ministerului Economiei si ai Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului pentru a pune la punct organizarea juridica a societatii.

"Separarea sistemului de baze de date privind cele doua activitati de distributie, respectiv furnizare, care presupune costuri fioarte mari, a fost conceputa inca din 2006, luandu-se in considerare exigentele europene legate de aceasta separare, astfel ca in 2007, nu vom mai avea costuri legate de acest proces", a afirmat, la randul sau, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex. Responsabilii Distrigaz Sud au mai aratat ca procesul de separare a celor doua activitati nu se va realiza cu ajutorul unui consultant, ci se va face de catre managamentul companiei.

Distribuitorii de gaze naturale trebuie sa-si separe pana la 1 iulie 2007 activitatile de distributie gaze de orice alt fel de activitati, potrivit directorului general al Departamentului de Preturi si Tarife din cadrul ANRGN, Gabriel Sirbu.

Distrigaz Sud a realizat in 2006 o cifra de afaceri de 3,2 miliarde lei cu 22% mai mult decat valoarea indicatorului aferent anului precedent, respectiv 2,6 miliarde lei, datorita cresterii preturilor gazelor, a declarat, joi, directorul financiar al companiei, Pierre Parvex. "In aceasta perioada cresterea cu 22% a cifrei de afaceri a fost compensata de cheltuielile mari care au crescut tot cu 22-23%", a explicat directorul.

Potrivit acestuia, indicatorii financiari ai companiei pentru 2006 au valoare pozitiva datorita mai multor elemente, cum ar fi pretul mare al gazelor. "Anul 2007 nu va mai aduce atatea elemente care sa favorizeze pozitiv rezultatele. Nici macar vremea nu va fi de partea noastra, peconizandu-se un an foarte calduros. Rezultatele din 2006 nu pot fi aplicate ca un etalon fata de care sa putem compara rezultatele financiare din urmatorii ani", a adaugat Pierre Parvex.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri