Olandezii de la Spar, retea de magazine de bunuri de larg consum au incheiat un parteneriat cu Globe Trade Centre, dezvoltatorul galeriilor comerciale Galleria, iar primele orase vizate pentru deschiderea de magazine in cadrul Galleria sunt Suceava si Piatra Neamt.

Am ales aceasta colaborare pentru ca standardele Globe Trade Center respecta exigentele internationale Spar, iar nevoile noastre de dezvoltare teritoriala si-au gasit raspunsul in proiectele pe care le vom dezvolta impreuna, a declarat potrivit NewsIn Maria Gabor, Coordonator Proiecte Marketing Spar in Romania.

Globe Trade Center a anuntat, miercuri ca impreuna cu Aura Investments, va investi peste 50 de milioane de euro in trei centre comerciale Galleria din Buzau, Piatra Neamt si Suceava, potrivit directorului Globe Trade Center (GTC) Romania, Shimon Galon.C ele trei centre comerciale pe care se afla pe masa de lucru a investitorilor in proiectul Galleria vor fi livrate in primul trimestru din 2008, a spus Galon, care a estimat ca in urmatorii patru ani, vor fi dezvoltate 20 de centre Galleria pe tot cuprinsul tarii, tinta fiind orasele cu o populatie de peste 75.000 locuitori.

Grupul olandez Spar a anuntat la inceputul anului ca va extinde reteaua, in 2007, cu 20 de magazine dintre care cinci vor fi in Bucuresti, pentru care va investi aproximativ 20 milioane euro. Obiectivul de dezvoltare a companiei pe termen mediu este formarea unui lant de 55 de magazine . Din perspectiva strategiei pe termen lung, Spar isi propune sa deschida magazine in toate orasele importante ale tarii, ajungand la un total de 250 de centre comerciale la nivel de Romania, potrivit oficialilor companiei.

Compania Spar a intrat pe piata din Romania in 2006 si are in prezent o retea formata din sapte supermarketuri deschise la Arad, la Resita, la Deva, la Odorhei si la Alba Iulia si un hipermarket inaugurat la sfarsitul anului trecut la Targu Mures,care insumeaza o suprafata totala de vanzare de 9.170 metri patrati. In 2006, Spar Romania a obtinut o cifra de afaceri de 6,1 milioane euro, potrivit oficialilor companiei.

La nivel global, numarul total al magazinelor Spar este de peste 15.000 deschise in 34 de tari, pe patru continente, cu o cifra de afaceri totala de 27,9 miliarde de euro in 2005,

GTC Romania este subsidiara Globe Trade Centre SA. Grupul activeza inca din anul 1994 si este reprezentat in noua tari central-est europene: Polonia, Ungaria, Cehia, Romania, Serbia, Croatia, Bulgaria, Slovacia si Ucraina. Din aprilie 2000, GTC este listat la bursa din Vartovia. Activand pe piata imobiliara din Bucuresti inca din 1999, GTC Romania a realizat doua dintre cele mai importante centre de afaceri din Bucuresti din ultimii 5 ani: Europe House si America House. Portofoliul GTC Romania este astazi de peste 600.000 metri patrati, concretizati in proiecte care vor fi lansate si executate in urmatorii doi ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri