Sindicalistii de la metrou au hotarat declansarea grevei generale din 27 februarie, ca urmare a esuarii negocierilor cu conducerea Metrorex, trenurile de metrou urmand sa ramana in depou, zilnic, pana la orele 17.00, informeaza NewsIn. Sindicalistii sunt nemultumiti deoarece conducerea Metrorex nu a aprobat majorarea salariala de 30%.

Ministrul transporturilor, Radu Breceanu, declara marti, dupa adoptarea bugetului Metrorex, ca salariile angajatilor ar putea creste cu un procent cuprins intre zece si 20%."Am aprobat astazi (marti - n.r.) bugetul de venituri si cheltuieli al societatii Metrorex, prin ordinul comun al ministrilor transporturilor, muncii si finantelor, in care este prevazuta o crestere decenta a salariilor angajatilor", a declarat ministrul.

In acelasi timp, Sindicatul Automobile Dacia, afiliat la BNS, va declansa greva de avertisment in 26 februarie, intre orele 14.00 si 16.00, urmand ca din 6 martie, de la ora 7.00, sa declanseze greva generala pe platforma de la Colibasi. Adunarea Generala a Sindicatului Automobile Dacia a luat aceasta decizie dupa ce concilierea a esuat, cele doua parti (sindicatul si patronatul -n. red.) avand puncte de vedere diferite in ceea ce priveste majorarea salariilor.

Desi sindicalistii au solicitat o crestere salariala in trei etape si anume cu 15% de la 1 ianuarie 2007, cu sapte procente de la 1 iulie si cu 2,3% de la 1 septembrie, conducerea societatii a oferit 125 lei de la 1 ianuarie, 30 lei de la 1 iulie si o prima fixa de 120 lei de la 1 septembrie, precizeaza un comunicat al BNS.

Sindicalistii de la Automobile Dacia au decis, la inceputul lunii februarie, deschiderea conflictului de interese si declansarea grevei de avertisment si a celei generale din cauza esecului negocierilor purtate cu administratia societatii in privinta majorarilor salariale pentru 2007.

Ca replica la anuntul facut de sindicalistii, Automobile Dacia SA a anuntat ca isi mentine propunerea facuta angajatilor sai de a marii salariile cu o valoare medie de 18,41% la nivelul anului 2007. "Negocierile pentru Contractul colectiv de munca pe anul 2007 au debutat in data de 5 ianuarie si s-au terminat cu sedinta de conciliere din 21 februarie. Din pacate, nici in urma acestei reuniuni nu s-a ajuns la un acord. Masurile propuse de Conducerea Dacia vizau o crestere globala a salariilor cu 18,41% la nivelul anului 2007", precizeaza reprezentantii Dacia.

Dacia considera ca aceasta propunere constituie un efort important din partea intreprinderii, care recunoaste eforturile depuse de toti salariatii sai. Compania a adaugat ca "pana la declansarea grevei, Administratia isi mentine propunerea facuta si este gata sa semneze un acord cu Sindicatul Autoturisme Dacia".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri