Reprezentantii conducerii Automobile Dacia SA si cei ai Sindicatului Autoturisme Dacia au ajuns la un acord privind finalizarea negocierilor pentru Contractul Colectiv de Munca pe anul 2007, acord in urma caruia conflictul de munca de la Dacia a incetat, a anuntat compania.

In urma negocierilor, salariile de baza ale angajatilor Dacia vor creste pe parcursul acestui an, in functie de nivelul de responsabilitate al angajatului, cu procente cuprinse intre 18,41% (pentru nivelele de responsabilitate 9 si 10) si 20,19% (pentru gradele de responsabilitate 1 - 5), informeaza NewsIn.

Astfel, pentru angajatii cuprinsi in nivelul de responsabilitate 1 - 5, salariul de baza a crescut cu 150 lei (17,81%) de la 1 ianuarie si va creste cu alti 20 lei de la 1 iulie 2007, precizeaza comunicatul Dacia.

In plus, toti salariatii vor primi o indemnizatie de participare la rezultatul intreprinderii, in functie de salariul de baza si de nivelul de responsabilitate. Astfel, cei cuprinsi in nivelul de responsabilitate 1 - 5 vor primi 30 lei pe luna, iar cei din palierul de responsabilitate 6 - 10 si salariu de baza lunar de pana la 1.065 lei vor primi 35 de lei lunar in plus.

Pentru cei cu salariu de baza de peste 1.065 lei, indemnizatia lunara va fi cuprinsa intre 35 si 60 lei, in functie de un coeficient aplicat la salariul de baza.Sindicatul Automobile Dacia, afiliat la BNS, anuntase ca voia sa declanseze greva de avertisment in 26 februarie, iar din 6 martie, de la ora 7.00, urma sa declanseze greva generala pe platforma de la Colibasi.