Amazon angajează încă 100.000 de persoane în SUA și Canada, o creștere cu aproximativ 10% a forței de muncă globale a companiei, în urma unei creșteri a vânzărilor în timpul pandemiei, transmite Business Insider.

De asemenea, compania va deschide 100 de site-uri noi numai în septembrie: centre unde personalul poate să stocheze comenzile de mărfuri și ambalaje, centre de livrare și sortare ale produselor. Multe dintre noile locuri de muncă sunt fie full-time, fie part-time.

Amazon a deschis deja peste 75 de site-uri noi și hub-uri aeriene regionale în SUA și Canada în 2020. Săptămâna trecută, compania a deschis un nou depozit de ambalare în Beaumont, California, cu peste 1.000 de angajați cu normă întreagă, iar la începutul lunii septembrie a anunțat planuri pentru a suplimenta cu 10.000 de noi locuri de muncă la extinderea biroului și sediului său de retail din Bellevue, Washington, în plus față de cele 15.000 pe care le-a anunțat în 2019.

Amazon a angajat peste 300.000 de persoane în pandemie

Anunțul companiei că urmează să angajeze încă 100.000 de persoane marchează a patra cea mai mare perioadă de angajare a companiei în SUA anul acesta. Amazon a început să angajeze 100.000 de persoane în martie, 75.000 în aprilie și 33.000 la începutul acestei luni. În total, compania a pus la dispoziție peste 300.000 de locuri noi de muncă de la începutul pandemiei și până în prezent.

Amazon avea peste 870.000 de angajați permanenți la 30 iunie, cu o treime mai mult decât în aceeași perioadă în 2019. De atunci, numărul acesta a crescut la 1 milion, a raportat directorul financiar al companiei în iulie.

Vânzările Amazon continuă să crească în timpul pandemiei. Din iunie și până în prezent, vânzările companiei au crescut cu 40% de la an la an, până la 88,9 miliarde de dolari.

Sursa foto: lev radin / Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri