Compania TMK a anuntat ca va investi peste 257,6 milioane dolari in cele doua unitati de productie pe care le are in Romania, la Resita si la Slatina, suma din care pana acum a investit 162,4 milioane dolari in programele de restructurare si modernizare a productiei
TMK a investit la Slatina peste 79,2 milioane de dolari pentru cresterea productiei de la 26.000 t/an in 2001 la 200.000 t/an in acest moment, precizeaza un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti si citat de NewsIn. TMK Artrom Slatina produce tevi laminate mecanice si coordoneaza operatiunile companiei mama in Europa. Compania Rusa intentioneaza sa investeasca, pana in 2011, 51,8 milioane de dolari pentru a atinge o capacitate de productie de 375.000 tone pe an, din care 90% este destinata exportului.

Profitul net obtinut de TMK-Artrom Slatina pe 2006 a fost de 33,6 milioane lei (circa zece milioane euro), de patru ori mai mare decat in perioada similara a anului precedent, cand compania a obtinut un profit de 6,5 milioane lei. Cifra de afaceri a companiei in 2006 a fost de 335 milioane lei (99 milioane euro), in scadere cu 11,5% fata de perioada similara a anului precedent, cand TMK-Artrom Slatina a obtinut o cifra de afaceri de 379 milioane lei.

Societatea este specializata in productia de tevi din otel fara sudura si are un capital social de 30,79 milioane lei (9,06 milioane euro). Titlurile TMK Artrom sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, la doua categorie.

Fostul combinat Siderurgic din Resita a fost achizitionata prin privatizare in anul 2004 dupa o perioada extrem de dificila acompaniei. in numai 12 luni au fost realizate integral investitiile de mediu si de retehnologizare impuse de contractul de privatizare. TMK Resita a beneficiat de investitii de 83,2 milioane dolari pana in acest moment. Pentru urmatorii cinci ani, compaia rusa intentioenaza sa investeasca 43,3 milioane dolari pentru a ajunge la o capacitate de productie de 375.000 tone pe an, din care 90% este destinata exportului.

TMK este o companie specializata in productia de tevi din otel laminate si sudate, fiind al doilea producator mondial de tevi, cu o cifra de afaceri de aproximativ 3,3 miliarde de USD. Este companie publica inregistrata in Federatia Rusa si listata la Bursele de la Londra si Moscova. TMK detine sapte fabrici, cinci in rusia si doua in Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri