Actionarii Orkla Foods Romania SA,divizie a grupului norvegian Orkla Foods, au aprobat fuziunea prin absortie cu societatile Orkla Foods Productie SRL si Orkla Foods Distributie SRL, conform informatiilor publicate in Monitorul Oficial consultate de NewsIn.

Grupul norvegian Orkla a intrat pe piata romaneasca in 2002, prin achizitionarea companiei Topway Food un producator de margarina, sosuri, ketchup si mustar, iar in 2005 a preluat, de asemenea, producatorul de pate Ardealul si pe cel de margarina Royal Brinkers. Aceste trei noi achizitii i-a adus firmei Orkla Foods Romania cinci noi fabrici de productie si peste 750 de noi angajati.

Orkla Foods Romania SA, filiala a gigantului norvegian Orkla Foods a investit 25 de milioane de euro in trei noi achizitii, companiile alimentare Topway Food, Ardealul si Royal Brinkers, pana anul trecut. Cifra de afaceri a filialei Orkla din Romania se ridica la 40-45 de milioane de euro pe an, potrivit estimarilor bazate pe rezultatele financiare publicate de companiile preluate de Orkla Foods. in prezent, Orkla Foods Romania este principalul producator de margarina pentru uz industrial si pentru uz casnic din Romania. Cea mai valoroasa marca din portofoliul de margarina retail Orkla este marca Wiesana, care a aparut pe piata in 1994, fiind prima margarina in caserola produsa in Romania.

Citeste si:

Divizia bunurilor de consum a companiei Orkla cuprinde Orkla Foods si Orkla Brands, iar produsele ajung pe pietele din regiunea nordica si statele baltice. De asemenea, aceasta divizie este prezenta si pe pietele din Polonia, Austria, Rusia si Romania. in domeniul bunurilor de consum, brandurile Orkla au dus la cresterea veniturilor cu 9 %, in ultimul trimestru al anului 2006, iar cel mai mare profit s-a inregistrat pe pietele nordice.

Compania face parte din grupul Orkla, care este cotata la bursa din Norvegia, activand in domeniile bunurilor de consum de marca, media, chimiei si investitiilor financiare. Grupul Orkla a inregistrat in anul 2005 venituri nete de sapte miliarde de euro.