Delparro B.V., actionar al companiei Romania Hypermarche S.A., operatorul retelei de hypermarketuri Cora, a preluat pachetele de actiuni ale celorlalti patru actionari, in vederea transformarii Romania Hypermarche din societate pe actiuni in SRL, potrivit oficialilor companiei.

Companiile TFM SRL, Gil Investitii Imobiliare si BTC Technical Construction SRL au transmis la finalul anului trecut dreptul lor de proprietate asupra actiunilor detinute la Romania Hypermarche catre actionarul olandez Delparro B.V.

Societatea PCH Invest a cesionat un numar de 1.430 actiuni detinute la Romania Hypermarche, tot catre Delparro B.V., pastrand o singura actiune.

Ca urmare a cesiunilor, capitalul social de 82,5 milioane lei, al operatorului Cora este detinut in proportie de 99,99% de Delparro B.V., PCH Invest avand o singura actiune.

Reteaua Cora numara in prezent trei hypermarketuri, doua in Bucuresti si unul in Cluj Napoca, in care au fost investiti 110 milioane euro.

Compania vrea sa investeasca pe termen lung in Romania circa 500 milioane euro si sa deschida 14 hipermaketuri. Romania Hypermarche a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de aproape 640 milioane lei (177 milioane euro), in crestere cu 56% fata de anul precedent