Electrica Muntenia Sud (EMS) va investi, in 2007, peste 55 de milioane de euro pentru modernizarea retelelor de distributie a energiei, astfel incat numarul penelor de curent sa se reduca drastic, a declarat directorul general al companiei, Mircea Patrascoiu, citat de NewsIn.
Potrivit directorului general al EMS, investitiile sunt necesare pentru reducerea frecventei penelor de curent, provocate, in cea mai mare parte, de instalatiile vechi si de volumul mare de consumatori. "O treime din instalatiile subterane din Bucuresti au peste 30 de ani, iar instalatiile din centrul Capitalei au chiar peste 50 de ani vechime. Capacitatea acestor instalatii este total depasita, in conditiile in care consumul inregistrat anul trecut a fost cu 15 la suta mai mare decat in 2005", a explicat oficialul EMS.

"Vom investi in modernizarea retelei 55 de milioane de euro in 2007, banii provenind din surse proprii si din credite. In Bucuresti, in acest an vom finaliza sase statii de transformare si doua linii noi de cabluri subterane de inalta tensiune", a aratat Patrascoiu.

Directorul general al furnizorului de energie din Capitala a precizat ca investitiile din anii precedenti au determinat scaderea numarului de incidente in retea, in 2006, numarul defectiunilor reducandu-se cu 15-20% fata de ultimii trei ani.

Directorul general al EMS a mai explicat ca, in Bucuresti, gradul de alimentare cu electricitate se incadreaza in indicatorul de performanta stabilit de Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE). "Potrivit statisticilor ANRE, in cazul Electrica Muntenia Sud, identificarea unei defectiuni se realizeaza in timp de o ora, iar rezolvarea acesteia in patru ore. In marile orase din Europa, timpul mediu de rezolvare a acestora este de doua ore, astfel incat ne incadram in indicatorul de performanta", a spus Patrascoiu.

Reprezentantul Electrica a mai spus ca, pe langa vechimea retelei, a doua cauza a defectiunilor frecvente sunt sapaturile neglijente ale unor firme de constructii. in acest sens, acesta a precizat ca societatea va fi despagubita de respectivele firme, dar sanctionarea intra in atributiile autoritatii care le-a eliberat autorizatia.

Filiala de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice "Electrica Muntenia Sud" cuprinde trei sucursale, care deservesc trei zone, respectiv municipiul Bucuresti, judetul Ilfov si judetul Giurgiu, cu un numar total de consumatori de peste 1,1 milioane.

In ultimele trei saptamani, bucurestenii s-au confruntat cu patru pene de curent, in timp ce, in luna ianuarie, cel putin alte trei defectiuni la reteaua Electrica Muntenia Sud a lasat in bezna mai multe zone din Capitala.

"Din punctul de vedere al indicelui global de continuitate a alimentarii cu energie electrica, Bucurestiul sta foarte bine, cu o valoare de 99,9%. Retelele nu sunt vechi, dar nu sunt nici printre cele mai noi. Dar starea retelelor nu este singura cauza a defectiunilor. De multe ori, vina apartine unor constructori neglijenti, care nu respecta regulile privind siguranta retelelor electrice", a declarat directorul general al Electrica, Nicolae Coroiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri