Pepsi vrea ca până în 2030 să treacă la energia electrică produsă din surse regenerabile în proporție de 100% pentru toate operațiunile deținute și controlate de companie la nivel global. De asemenea, compania își popune să realizeze acest lucru până în 2040 pentru întreaga franciză.

Inițiativa are la bază eforturile globale ale companiei de a crește utilizarea surselor regenerabile de energie și trecerea anunțată la începutul acestui an la energia electrică din surse regenerabile în SUA, cea mai mare piață pe care activează compania.

Pentru tranziția către energie electrică din surse regenerabile la nivel global, Pepsi va apela la un portofoliu diversificat de soluții, inclusiv contracte de achiziție de energie care vor sprijini dezvoltarea de noi proiecte, cum ar fi fermele solare și eoliene din întreaga lume, precum și prin achiziția certificatelor de energie, care vor permite tranziția pe termen scurt către surse regenerabile în multe zone geografice.

La începutul acestui an, Pepsi a semnat Business Ambition pentru angajamentul 1,5°C, alăturându-se altor companii de top și acceptândprovocarea de a stabili obiective științifice de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră, în conformitate cu limitarea încălzirii globale la 1,5°C, dezvoltând în același timp o strategie pe termen lung pentru realizarea de emisii nete zero până în 2050.

Compania a făcut progrese în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră pe întregul său lanț valoric: de la colaborarea cu fermierii pentru implementarea practicilor eficiente din punct de vedere al emisiilor de carbon, prin Programul global de agricultură durabilă, până la operarea uneia dintre cele mai mari flote electrice din America de Nord.

În prezent, Pepsi achiziționează energie electrică regenerabilă în 18 țări, dintre care nouă folosesc deja în proporție de 100% energie electrică din surse regenerabile. Odată cu trecerea din acest an la utilizarea acestui tip de energie în SUA, Pepsi devine capabil să-și furnizeze până la sfârșitul anului 2020, 56% din necesarul de electricitate prin surse regenerabile la nivel global.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri