TCE Logistica a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 8,5 milioane euro, in crestere cu 30% fata de anul 2005. Pentru anul acesta, directorul TCE Logistica a estimat o cifra de afaceri de 115 milioane de euro, cifra care provine din cele doua segmenete ale companiei, cargo si curierat, mai precis 40% din curierat si 60% din cargo (volume mari, chiar tone, transportate la viteza de curierat).

La nivel de piata, Sorin Sofian apreciaza ca piata de cargo va creste anul acesta cu aproximativ 45%, mai ales datorita externalizarii serviciilor oferite de companiile de distributie si logistica. Cu un pret adaptat volumelor, piata de cargo, desi foarte mare, este prea putin cunoscuta ca potential, potrivit directoului TCE Logistica.

Din cifra totala a pietei de curierat in Romania, aproximativ jumatate este detinuta de Posta Romana, care are cel mai mare segment de curierat din tara.

Compania a garantat un buget de doua milioane de euro pentru proiectele care au debutat in 2006. Principalele investitii de anul acesta constau in finalizarea softului, remodelarea fluxului operational, vom introduce operarea cu codul de bare si vom finaliza in luna martie montarea de GPS pe flota TCE, a precizat Sorin Sofian.

Alte investitii preconizate sunt pagina de internet care urmeaza sa fie lansata, partea de tracking online, precum si traininguri dedicate personalului, dar si programe de training pentru partea de middle management. Anul acesta insa, se va pune mai putin accent pe cresterea de personal. La sfarsitul anului trecut, compania a adus alti 40 de oameni, fiind in total 700, anul acesta cresterea urmand sa fie de cel mult 10%.

Sorin Sofian a declarat ca planul de afaceri pentru urmatorii trei ani este de a face un parteneriat cu o companie de logistica europeana, cedarea unui numar de actiuni sau chiar vinderea companiei. Sunt doua mari firme cu care am discutat, iar vanzarea va veni firesc in maxim trei ani. Nu ne-am grabit sa facem demersuri, discutiile fiind pe mai multe planuri.

Directorul TCE a declarat pentru Wall-Street ca nu exista un anumit nivel la care compania ar trebui sa ajunga, unii se vand in functie de calitate, profit sau cifra de afaceri. Nu am stabilit pana acum o suma, companiile care vor sa intre in Romania inca tatoneaza terenul. Piata de curierat transporta anul acesta 170 mil. euro