Viața este un amestec de momente frumoase și de provocări. Suntem mereu în grabă, de aceea ne este greu să facem uneori liniște în gânduri. Să ne oprim să înțelegem ce simțim, indiferent dacă stările pe care le trăim sunt pozitive sau mai puțin plăcute. A ne înțelege emoțiile este un prim pas spre o relație mai bună cu noi înșine, dar și cu cei din jur. Este important să ne conectam cu ele, să ascultăm ce mesaje ne transmit, să învățăm să acționăm, să luam decizii și să ne facem viața mai bună cu ajutorul lor.

Viața este un amestec de momente frumoase și de provocări. Suntem mereu în grabă, de aceea ne este greu să facem uneori liniște în gânduri. Să ne oprim să înțelegem ce simțim, indiferent dacă stările pe care le trăim sunt pozitive sau mai puțin plăcute. A ne înțelege emoțiile este un prim pas spre o relație mai bună cu noi înșine, dar și cu cei din jur. Este important să ne conectam cu ele, să ascultăm ce mesaje ne transmit, să învățăm să acționăm, să luam decizii și să ne facem viața mai bună cu ajutorul lor.
Un loc bun în care putem începe această explorare este pe emotii.bookster.ro. Bookster ne invită să citim despre emoțiile și stările de spirit care ne-au însoțit în ultima vreme. Pentru fiecare bookstare de spirit ne putem lăsa inspirați de recomandări de lectură, care îndeamnă la reflecție și la înțelegerea și gestionarea cât mai bună a emoțiilor noastre.
Cu ajutorul cititorilor, am aflat care sunt cele mai trăite trei emoții. Lipsa motivației, anxietatea și dorința de a crește ne-au dominat viața în ultima perioadă. Dacă ești curios să aprofundezi aceste emoții, îți recomandăm o carte potrivită pentru fiecare dintre ele.

Lipsa motivației – Drive: ce anume ne motivează cu adevărat, de Daniel Pink
Motivația poate părea un lucru pe care fiecare trebuie să-l găsească de unul singur, după multe încercări și introspecții. Citind „Drive”, de Daniel Pink descoperim ce ne motivează cu adevărat – dincolo de bani, succes și statut social. Aflăm astfel că bucuria de a ne dedica unei activități cu pasiune e mai importantă decât orice altă recompensă din exterior. Iar asta vine în primul rând din natura umană, din dorința de a explora, de a învăța și de a crea.
Mai mult decât atât, „Drive” ne învață cum să lucrăm cu plăcere și să ne punem întrebările care contează pentru a descoperi ce ne dorim să facem cu adevărat.
Este o lectură potrivită pentru oricine își dorește să înteleagă mai bine de unde vine propria sa motivație, dar și celor care au o poziție de management și vor să își motiveze echipele mai bine.


Anxietatea – Atacurile de panică, de David Carbonell
Cei care au avut atacuri de panică le descriu în diferite moduri. Unii le văd precum un liliac care li se zbate în piept, iar alții ca pe o groapă fără fund. Iar pentru cineva care suferă prima dată de un atac de panică, experiența poate fi de-a dreptul înfricoșătoare. Mai ales când nici prietenii sau doctorii nu îi pot spune dacă este vorba de o afecțiune respiratorie sau un dezechilibru emoțional.
Există însă, o cale de ieșire și de evitare a acestei „capcane a panicii”, cum o numește psihologul american David Carbonell, specializat în tratarea anxietăților și fobiilor. Bazându-se pe o abordare cognitivă care uneori poate părea contraintuitivă, dar și pe tehnici de relaxare, respirație și autohipnoză, cartea explică mecanismele din spatele atacurilor de panică, iar apoi oferă, alături de numeroase teme și exerciții, un program de expunere și de desensibilizare față de grijile și temerile care ne acaparează.
Cartea „Atacurile de panică” îți poate oferi informații utile fie că vrei să-ți înțelegi mai bine emoțiile, fie că vrei să fi alături de cineva care suferă de anxietate.

Dorința de a crește – Învățare, de Tara Westover
Ne dorim să credem că părinții noștri sunt super oameni. Rude cu Superman. Înțelepți și atotputernici, nu vor lăsa să ni se întâmple niciodată ceva rău. De aceeași părere era și Tara Westover, o fată din Idaho, ai cărei părinți au considerat că pentru a o păzi de o lume periculoasă și înșelătoare, cel mai bine este să nu o trimită la școală și să o învețe lucrurile elementare acasă.
Tara și-a spus povestea în autobiografia „Învățare”. Cartea prezintă experiența și eforturile unei fete în vârstă de 16 ani care a reușit să depășească piedicile impuse de propria familie și să obțină un doctorat în istorie la Cambridge. Această biografie este un exemplu bun de câte lucruri putem realiza atunci când ne propunem ceva.
Titlurile „Drive”, de Daniel Pink, „Atacurile de panică”, de David Carbonell și „Învățare”, de Tara Westover se găsesc pe rafturile bibliotecii Bookster și pot fi împrumutate gratuit de pe www.bookster.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri