Consiliul Judetean Bihor a adoptat acordul de principiu privind construirea unui aqua park, in valoare de 85 milioane lei.Locul aleas pentru asezamant este in Oradea, in imediata vecinatate a unui complex comercial, informeaza NewsIn. Consiliul Judetean (CJ) ar urma sa finanteze proiectul din mega-creditul de 250 de milioane lei, pe care doreste sa-l acceseze de la Banca Comerciala Romana, in cazul in va primi derogare din partea Ministerului Finantelor Publice pentru depasirea pragului de 30% al datoriei publice din totalul veniturilor proprii.

In Bihor, au mai existat doua proiecte privind realizarea unui aqua park, in comunele Sanmartin si Santandrei, insa, nici unul nu s-a materializat.

CJ Bihor a ajuns la un acord cu Banca Comerciala Romana (BCR), la data de 26 februarie a.c., in vederea accesarii unui credit in valoare de 250 de milioane lei, in ciuda prevederilor legale care nu-i permit sa ia credite ce depasesc 30% din propriul buget. Administratia judeteana doreste sa foloseasca banii pentru modernizarea drumurilor, renovarea imobilelor pe care le au in patrimoniu si dezvoltarea turismului.

Chiar daca banca e dispusa sa ofere administratiei judetene creditul, cu o dobanda anuala de 9,2%, contractul nu poate fi semnat, deoarece ar contraveni prevederilor Legii 273/2006 privind finantele publice locale, astfel incat este necesara obtinerea unei derogari de la Ministerul Finantelor Publice. Pentru 2007, Consiliul Judetean Bihor are un buget de 177,666 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri