Grupul Sindan-Actavis a inregistrat, in 2006, o crestere a cifrei de afaceri cu 38,5 %, la 95 de milioane de euro, fata de anul 2005 si estimeaza o crestere pentru anul 2007 de 10 % pe piata interna si de 30-40 % pentru export
Sindan - Actavis are inclus in planul de dezvoltare pentru 2007 atingerea unei cote de piata de 2.5% pe piata producatorilor, cresterea vanzarilor pe piata de retail prin lansarea produselor Actavis si patrunderea pe noi piete din UE si SUA cu produsele oncologice Sindan, potrivit NewsIn.

Evolutia cifrei de afaceri a Sindan Actavis a fost generata de cresterea exporturilor cu pana la zece milioane euro in 2006, a cresterii vanzarilor Sindan pe segmentul medicamentelor de spital, in principal prin programele nationale de oncologie si dializa, si a vanzarilor pe retail a medicamentelor Actavis, potrivit datelor oferite de companie.

In anul 2007, Sindan Actavis isi propune investitii de cinci milioane de euro in echipamente de productie noi, cercetarea de noi molecule generice si extinderea retelei de distributie. Totodata, Sindan-Actavis va lansa, pana la finele anului, sapte medicamente noi pe piata de retail farmaceutic. De asemenea, Sindan are in faza de proiect intentia de a construi o fabrica noua de medicamente in Romania, investitie estimata la 57 milioane euro.

Fabrica Sindan a fost infiintata in 1991, pe structura sectiei de cercetare si productie a Institutului Oncologic Bucuresti. in anul 2000, Sindan a fost certificata la nivelul tuturor facilitatilor de productie cu standardele de calitate Good Manufacturing Practice.

Actavis, grup islandez, a cumparat in martie anul trecut, producatorul Sindan Pharma in urma unei tranzactii de 147,5 milioane de euro. Raportului financiar al Actavis a aratat ca vanzarile de pe piata romaneasca au reprezentat 5% din valoarea totala inregistrata de grupul islandez anul trecut, de 1,31 miliarde euro.

In Europa Centrala si de Est, cresterea vanzarilor pe anul 2006 a fost de 17,9%, iar in America de Nord de 12,5%. Marja de profit operational al grupului, EBITDA, a fost de 20,8%. Sindan Actavis Romania a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 95 milioane euro, in crestere cu 38,5% fata de anul precedent, in timp ce divizia de vanzari si marketing a regiunii Central si Est Europene si Asia (CEEA) a inregistrat venituri in 2006 in crestere cu 38%.

Actavis a realizat achizitii strategice in SUA, Rusia si India care se asteapta sa determine cresteri ale veniturilor si costuri optime in procesul de productie. Grupul a continuat sa-si dezvolte portofoliul de produse cu 376 de medicamente lansate in 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri