Halewood Romania exporta in Statele Unite marcile de vinuri Byzantium, Prahova Valley si Cherry Tree Hill, urmand sa extinda exportul si pentru versiunile premium ale vinurilor spumante Rhein Extra.

Grupul Halewood Romania este prezent in acest moment pe piata din Arizona, California si Missouri cu trei marci de vinuri care combina soiuri romanesti si internationale. Astfel, din gama Byzantium, Halewood Romania exporta variantele Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Blanc de Transylvanie si Rosso di Valachia, din gama Prahova Valley sunt vinurile Special Reserve - Pinot Noir, Feteasca Neagra si Tamaioasa Regala, iar din gama Cherry Tree Hill Halewood exporta vinuri obtinute din struguri selectati dintr-o singura podgorie.

In ceea ce priveste obiectivele pe termen mediu ale companiei, Halewood mentioneaza ca va extinde exportul pe piata nord-americana si la alte marci de vinuri din portofoliul Halewood, precum si la versiunile premium ale vinurilor spumante Rhein Extra.

Grupul Halewood Romania a participat, in perioada 10-11 februarie 2007, la cea de a XVI-a editie a Wine Expo, organizata in Boston, unde compania a expus vinuri purtand cele trei marci prezente pe piata americana - Chardonnay, Blanc de Transylvanie, Rosso di Valachia, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Tamaioasa Romaneasca, Feteasca Neagra, Pinot Grigorio, Merlot, editia 2003, si Pinot Noir, editia 2005.

Grupul Halewood Romania a fost infiintat in anul 1997 si este membru al Halewood International Ltd, care mai are subsidiare in Spania, Africa de Sud, China si SUA.

Investitia Halewood in Romania a fost de zece milioane de euro, pentru realizarea a trei subsidiare - viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor, cu peste doua sute de angajati.

Grupul Halewood Romania administreaza peste 400 de hectare de vie in regiunile Dealul Mare, Podisul Tarnavelor si Murfatlar.

Productia medie anuala de vin este de 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare este de peste 90.000 de hectolitri.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Tranzactia Alexandrion-Halewood:sase companii, in portofoliul grupului