Profitul Mittal Steel a crescut cu 113 procente in primul trimestru

Cel mai mare producator mondial de otel, Mittal Steel, a anuntat ieri o crestere de 113% a profitului trimestrial, datorata in principal preturilor ridicate ale otelului, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Mittal Steel, in momentul de fata cel mai important producator la nivel global, a anuntat un profit de 1,1 miliarde de dolari, veniturile grupului crescand astfel in primele trei luni ale anului cu 55%, la 6,4 miliarde de dolari. Mittal se asteapta insa la o scadere a profitului operational in al doilea trimestru, din cauza costului ridicat al minereului de fier.

"Din cauza costurilor ridicate, la preturi similare, dar volume mai scazute, profitul operational va fi mai mic in al doilea trimestru cu 25-30 de dolari pe tona", se arata intr-un comunicat al grupului.

Livrarile realizate de Mittal au crescut in aceeasi perioada cu 3%, la 10,4 milioane de tone.
La inceputul lunii, directorul executiv pentru Europa al grupului Mittal, Roeland Baan, a anuntat o crestere de 20% a consumului de otel in primul trimestru al anului si a estimat o continuare a acestei tendinte.

Pe de alta parte, analistii se asteapta la o scadere a preturilor si a cererii de otel fata de nivelul record atins anul trecut. Unele companii au inceput deja sa-si reduca productia, pentru a contracara impactul asteptat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Setari Cookie-uri