Clariant, companie axată pe produse chimice de specialitate, extinde procesele de recrutare de viitori specialiști pentru fabrica sunliquid® de etanol celulozic din comuna Podari, județul Dolj.

Echipa locală a Clariant se extinde rapid. 11 persoane au fost recent angajate, patru dintre ei ca șefi de echipă ce vor coordona, pe viitor, procesele de producție din fabrică. Din echipa locală a Clariant fac acum parte 26 de persoane, se arată într-un anunț transmis de companie.

Noii membri ai personalului au început pregătirea la uzina pre-comercială sunliquid® din Straubing, Germania, iar pe parcursul lunilor trecute au urmat un program intensiv de training.

În plus, o altă parte a procesului de formare se desfășoară în România, prin colaborarea cu Universitatea din Craiova, un centru educațional important pentru companie, care oferă opțiuni de formare la nivel superior și, care contribuie la dezvoltarea unei forțe de muncă înalt-calificate.

Ce presupune parteneriatul cu Universitatea din Craiova

În cadrul parteneriatului cu Universitatea din Craiova, noii membri ai echipei Clariant sunt implicați în diverse proiecte și beneficiază de cursuri avansate de limba engleză, chimie și tehnologia informației (IT).

Proiectul sunliquid® din Podari avansează, nu numai din punct de vedere al recrutării și al formării noilor membri ai personalului, ci și al lucrărilor de construcție în curs. Pe șantier, au fost atinse o serie de repere importante, cum ar fi finalizarea fundațiilor, precum și instalarea primelor echipamente de mari dimensiuni.

-Dragoş Gavriluţă, director de proiect sunliquid® România-

Odată ce fabrica va fi operațională, va prelucra aprox. 250.000 tone de paie și va produce 50.000 tone de etanol celulozic. Etanolul celulozic este un biocombustibil avansat, neutru din punct de vedere al dioxidului de carbon, care poate fi utilizat cu ușurință în infrastructura auto actuală.

Fabrica sunliquid® se construiește pe un teren cu o suprafață de 98.000 de metri pătrați. Constructorul este o companie românească, iar lucrările sunt realizate cu ajutorul unei echipe formată din 800 de muncitori în faza de vârf. Finalizarea fabricii este preconizată pentru anul 2021, ulterior urmând a fi demarată producția.

România a devenit un punct de referință pe harta investițiilor încă de acum doi ani, când compania elvețiană a început construcția unei fabrici de etanol celulozic, în comuna Podari, din județul Dolj. Investiția din toamna anului 2018 se ridica la 140 de milioane de euro.

Sursa foto: Clariant

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri