• Noua gamă oferă modele cu automatizare de cascadă inclusă, economie de spațiu și puteri instalate de până la 1,6 MW
• Produsele au fost concepute pentru a satisface cerințele moderne de încălzire, oferind caracteristici și beneficii care permit să fie instalate în multe aplicații comerciale - fie ca unități unice, fie în cascadă

ELCO, brandul german de sisteme industriale de încălzire, parte din portofoliul Ariston Thermo Group, liderul pieței locale de centrale termice si boilere electrice, a lansat pe piața locală o nouă gamă de cazane care înglobează caracteristici și beneficii ce le permit să fie montate în numeroase aplicații comercial-industriale, fie ca unități individuale, fie în cascadă.
Studiile de piață realizate recent au arătat că domeniul construcțiilor a fost cel mai puțin afectat de pandemia COVID-19 și a continuat să se dezvolte. Astfel, analizând semnalele pozitive din piața de construcții, portofoliul de produse ELCO Heating Solutions a fost consolidat cu noua gamă de cazane în condensare L Plus, care este formată din modelele murale THISION® L PLUS și de cele de pardoseală TRIGON® L PLUS, ce oferă performanțe ridicate, instalare adaptabilă oricărui tip de proiect și întreținere simplă. Ambele tipuri de echipamente termice dispun de puteri de la 60 până la 200kW pentru un singur cazan și până la 1,6 MW la instalarea în cascadă, având în același timp emisii de NOx extrem de mici.

Beneficiile aduse de gama „L Plus”

Cu o nouă abordare din punct de vedere tehnic dar și al designului, cazanele în condensare murale THISION L PLUS și de pardoseală TRIGON L PLUS acoperă o gama largă de puteri de la 60 la 200 KW la montarea individuală, și pot ajunge până la puteri de 1,6 MW la montarea în cascadă.
„Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestor cazane este gradul ridicat de eficiență, clienții principali fiind dezvoltatorii de clădiri de birouri sustenabile, care doresc obținerea de certificari tip BREEAM, LEED, WELL, EDGE. Principalul avantaj al unei clădiri sustenabile este reprezentat de costurile de operare, care sunt reduse cu până la 30% față de o clădire standard, fapt ce are un impact pozitiv asupra costurilor totale, conform specialiștilor din domeniu”, a declarat Daniel Buhazi, Director Vânzări divizia Commercial în cadrul Ariston Thermo România.
De asemenea, potrivit reprezentantului companiei, eficiența energetică este un aspect important, atunci când se aleg echipamentele termice în zona clădirilor comerciale, deoarece astfel sunt susținute obiectivele de sustenabilitate stabilite la nivel european* de a crește economia de energie. În plus, un alt beneficiu al noilor cazane este reprezentat de conținutul scăzut de apă, ce asigură o amprentă mică la sol, și de un schimbător de căldură tubular unic pe piață, realizat din inox.

Evoluția pieței de tip office în 2020

În pofida situației generate de criză pandemică, piață de construcții din România și-a continuat dezvoltarea, conform ultimelor cifre raportate pentru luna iunie de către Eurostat. Acestea indică o creștere de cca. 7% înregistrată în acest domeniu, în comparație cu aceeași perioada a anului trecut, fiind și cea mai mare creștere din Uniunea Europeană.
“În primele 6 luni ale anului 2020, stocurile de birouri din clasele A și B au crescut cu 3% și acum se ridică la 3,22 milioane mp. Noile spații de birouri livrate în prima jumătate a anului au fost de apoximativ 100.000 de metri pătrați, conform studiilor oficiale. În același timp pentru piața de spații logistice, specialiștii estimează o creștere importantă în contextul dezvoltării comerțului online. Astfel, potrivit datelor oficiale, până la finalul anului 2020 piaţa de spaţii logistice va depăşi bariera de 5 milioane mp, iar aşteptarea este că în perioada 2021 - 2022 să fie adăugaţi la stoc încă cel puţin 1,5 milioane mp. Pentru acest an, cifrele furnizate de companiile de specialitate estimează un total de spaţii logistice finalizate de 650.000 mp, cel mai mare volum livrat din ultimii 20 de ani. Având în vedere aceste perspective, dar și evoluția pozitivă a business-ului ELCO în România, am decis să implementăm și să lansăm nouă gama „L Plus” destinată acestor proiecte”, a mai afirmat Daniel Buhazi.

Care sunt perspectivele pentru 2021

Domeniul construcțiilor pare să nu fi suferit prea mult acest an, în timpul pandemiei generată de epidemia de Covid-19. Analizând evoluția pieței de real-estate din ultimii ani, putem observa că fundamentele acestui domeniu sunt suficient de solide pentru a nu conduce la scăderi drastice în 2021. Dezvoltarea accelerată din ultimii ani a pieței de construcții din România a condus la cerințe tot mai exigențe și complexe în proiectele de tip office, clădiri comerciale și spații logistice. “Acum câțiva ani, când am lansat ELCO în România, am găsit o piață în dezvoltare dar care cerea tot mai mult soluții complete și orientate spre eficientă ridicată. Din acest motiv abordarea noastră s-a concentrat foarte mult spre oferirea de sisteme complete, eficiente și pe furnizarea de suport tehnic pe toată derularea proiectelor. Rezultatul acestei abordări a condus la o creștere echilibrată, organică, stabilă și alegerea ELCO în tot mai multe proiecte de acest tip”, a mai afirmat reprezentantul Ariston Thermo Group. „Astfel, ne așteptăm ca în 2021 piața să nu se contracte foarte mult, iar proiectele de tip office să continue să se dezvolte într-un mod echilibrat și previzibil. De asemenea, estimarea este ca piața de spații logistice își va continuă creșterea datorită dezvoltării sectoarelor FMCG și e-commerce. Focusul ELCO în 2021 dar și 2022-2023 va fi în zona halelor industriale și spațiilor logistice, dar și a clădirilor comerciale unde ne-am câștigat experiența în ultimii ani”, a subliniat Daniel Buhazi, Director Vânzări divizia Commercial în cadrul Ariston Thermo România.
ELCO, subsidiară a Ariston Thermo Group începând cu anul 2001, a fost fondată în 1928 şi reprezintă una dintre principalele mărci germane pentru soluţii de încălzire comerciale. Compania oferă soluţii de încălzire de capacități mari dedicate proiectelor noi, de modernizare sau renovare pentru aplicaţii ce variază de la clădiri de birouri și complexe comerciale, la spații industriale mari. Pe piața din România, ELCO este prezent din 2017, ca furnizor de cazane de încălzire comercializate sub gamele Thision și Trigon, devenind în scurt timp unul dintre liderii pieței de profil.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri