Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) de la Rulmentul Brasov a decis, marti, disponibilizarea a 2.000 de angajati, intr-o prima etapa si lichidarea voluntara a societatii, decizii contestate de doi dintre actionarii minoritari, a declarat pentru NewsIn liderul sindical, Gabriel Dachim.
Potrivit lui Dachim, AGA a hotarat ieri disponibilizarea a 2.000 de salariati in prima etapa de concedieri, desi initial se stabilise un numar de 1.700. In opinia liderului sindical, muncitorii ramasi nu vor putea asigura paza si intretinerea utilajelor si se va ajunge la distrugerea acestora. In sedinta de ieri s-a mai decis si dizolvarea Consiliului de Adminsitratie si numirea unui administrator unic, in persoana lui Victor Apostol, care este angajat al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

Doi dintre actionarii minoritari de la Rulmentul (SIF Transilvania si Orizont Oradea) au votat impotriva lichidarii voluntare si a programului de disponibilizari si au amenintat ca, in cel mai scurt timp, vor contesta in justitie deciziile luate in sedinta de marti. Potrivit lui Dachim, acestea ar putea fi declarate nule de catre instanta.

AGA Rulmentul Brasov a luat decizia de lichidare voluntara a societatii pe baza prevederilor ordonantei de amanare a insolventei, aprobata de guvern la inceputul lunii februarie. Ordonanta pentru amanarea intrarii in insolventa a 28 de societati de stat a fost promovata de catre presedintele AVAS, Teodor Atanasiu.

Situatia financiara si economica a unor companii de stat, precum Rulmentul Brasov, impune, conform AVAS, amanarea cu sase luni a insolventei si declansarea procedurilor de lichidare voluntara. Autoritatea considera ca aceasta este singura varianta pentru vanzarea unor active, continuarea productiei si acordarea de plati compensatorii salariatilor disponibilizati.

Rulmentul Brasov a inregistrat, anul trecut, o pierdere neta de 40,6 milioane lei si a avut o cifra de afaceri de 114,6 milioane lei, in scadere cu 10% fata de 2005. Compania a acumulat, in timp, datorii de peste 70 milioane euro catre buget si furnizori. In prezent, Rulmentul mai are 2.300 de angajati. Principalul actionar al Rulmentul este AVAS care controleaza 50,9% din actiunile companiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri