Grupul Altex a investit doua milioane euro la Galati in primul sau proiect greenfield din tara, un magazin Altex Megastore ce va fi inaugurat joi.

Magazinul din Galati are o suprafata de 1.200 metri patrati, e deservit de 40 de angajati si a fost realizat in parteneriat cu retailerul german de bunuri de larg consum Billa. Noul Altex Megastore are o oferta de 5.000 de produse.

Altex are in dreulare inca trei proiecte greenfield , unul dintre ele va fi realizat tot in parteneriat cu Billa, la Ploiesti, iar pentru celelalte doua nu s-au oferit detalii legate de amplasament.

Pentru 2007, Altex si-a propus deschiderea a peste zece magazine Altex Megastore. Suprafata medie a unui astfel de magazin va fi de pana in 2.000 de metri patrati, iar investitia aproximativa de 1.000 euro pe metru patrat. Investitia totala va fi 20 milioane euro, iar numarul total al magazinelor Altex Megastore va trece de 50.

Altex are in prezent o cota de piata de 25%, potrivit declaratiilor presedintelui companiei, Dan Ostahie. El estimeaza ca piata de electronice si electrocasnice, a atins valoarea de aproximativ 700 - 800 milioane euro anul trecut, iar pentru 2007 asteapta o crestere de maxim 10% generata in principal de cresterea segmentului de LCD-uri si plasme. in 2006, pe acest segment au fost vandute 20.000 de unitati in Romania, iar pentru 2007 se asteapta vanzari de cinci ori mai mari pe acest segment.