Compania Terapia Ranbaxy a primit recent Autorizatia de Punere pe Piata (APP) pentru 20 de produse noi ce vor fi lansate in perioada urmatoare.

Dragos Damian, CEO Terapia Ranbaxy, a declarat ca lista autorizatiilor de punere pe piata, acordate de catre ANM contine produse din diferite arii terapeutice dar in special din ariile: cardiovascular, antibiotice sau sistem nervos central. "Acestea sunt fie molecule noi pe piata, si aici includem Citaloran, fie formulari moderne si unice cum ar fi Lamotiran – tablete dispersabile orale, Pravator, Quinaran, Terbinaran sau Glimeran, printre altele”, a mai spus Damian.

Potrivit lui Damian aceste noi lansari reitereaza promisiunea facuta anterior de catre companie de a aduce pe piata farmaceutica romaneasca produse de nisa cu valoare adaugata la preturi accesibile.

Terapia Ranbaxy are peste 1200 de angajati, dintre care 350 formeaza cea mai mare echipa comerciala de pe piata farmaceutica din Romania. Conform celor mai recente analize de piata, Terapia Ranbaxy este cea mai mare companie producatoare de medicamente generice din Romania.

La inceputul acestei luni Terapia Ranbaxy a anuntat obtinerea autorizatiei de fabricatie si import conform standardelor si normelor UE. Ca rezultat, Terapia Ranbaxy are dreptul sa testeze si sa elibereze serii pentru produsele fabricate in afara Uniunii Europene. Astfel, Terapia Ranbaxy a devenit prima companie farmaceutica autorizata sa elibereze si sa testeze astfel de serii in Romania.

In iunie, anul trecut, Ranbaxy Laboratories Ltd. a anuntat finalizarea procesului de achizitie de catre Ranbaxy Netherlands BV a 96,7% din compania romaneasca de produse generice Terapia SA. Operatiunile combinate ale Terapia Ranbaxy au pus bazele celei mai mari companii de produse generice din Romania. Numele comercial al companiei este Terapia Ranbaxy. Terapia Ranbaxy a inregistrat in anul 2006 o crestere de aproximativ 50% fata de 2005. La nivel comercial, pentru anul 2007, compania isi propune lansarea a peste 40 de produse noi.

In luna noiembrie a anului trecut, Terapia Ranbaxy a anuntat finalizarea investitiei intr-un nou centru logistic la Otopeni – Bucuresti. Obiectivul investitiei este acela de a mari capacitatea de depozitare a companiei pentru toate produsele in portofoliul Terapia Ranbaxy dar si de oferirea de servicii de antrepozit pentru produsele Ranbaxy din India.

Ranbaxy Laboratories Limited este o companie internationala de produse farmaceutice integrata, bazata pe cercetare, cu sediul central in India. Aceasta produce o gama variata de produse generice. Compania este prezenta in peste 125 de tari si are un portofoliu extins de filiale, sucursale si aliante, operatiuni locale in 49 de tari si operatiuni de productie in 9 tari.