Mega Mall implementează tehnologiei BigBelly, soluția inteligentă pentru reciclare care comunică date în timp real pentru a permite eficientizarea colectării selective. Implementarea acestui proiect se desfășoară în luna noiembrie și este parte a campaniei „Natura unui MULȚUMESC”, prima inițiativă de colectare selectivă și de administrare a deșeurilor la sursă a centrului comercial.

„Natura unui MULȚUMESC” este o campanie de conștientizare și educare adresată atât clienților, cât și magazinelor din centrul comercial și încurajează comportamentul responsabil față de mediul înconjurător. În calitate de promotor al inițiativelor pentru protecția mediului, Mega Mall își propune educarea publicului pentru un stil de viață prietenos cu natura, punând la dispoziție cadrul optim pentru colectarea diferențiată a deșeurilor.

În prima etapă a proiectului, clienții Mega Mall vor găsi patru containere inteligente de colectare selectivă. Două dintre acestea pot fi utilizate pentru colectarea plasticului, sticlei și metalului, și alte două vor fi dedicate deșeurilor din carton și hârtie.
Sistemul este dotat cu funcționalități precum autoalimentare cu lumină naturală, pedale hands-free pentru evitarea accidentelor, un sistem de comprimare a deșeurilor pentru reducerea transporturilor și un mecanism tehnologizat care notifică echipa tehnică atunci când deșeurile trebuie colectate. Sistemul de colectare selectivă este câștigător al premiului Smart City (Barcelona, Spania).

Prin realizarea procesului de colectare selectivă, în viitor, clienții Mega Mall pot contribui la reducerea consumului de energie, reducerea poluării, păstrarea unui mediu curat și reducerea cantităților de deșeuri depozitate, cu efecte pozitive vizibile și imediate asupra orașului și a naturii.

În următoarea etapă a proiectului, în zona de food court a mall-ului se va implementa un sistem de colectare selectivă pentru reciclarea corectă a deșeului menajer și reducerea plasticului, o strategie proactivă de colectare a deșeurilor la sursă. Bazată pe regula celor 4R: Refolosește, Redu, Reciclează – Repetă!, inițiativa va fi un exemplu de economie circulară și un mod eficient de a proteja mediul, prin reducerea cererii pentru resurse naturale noi și o conservare a resurselor limitate neregenerabile. În plus, vor fi amplasare instalații speciale, piese de decor și de mobilier, realizate din materiale care pot fi reciclate (plastic, hârtie, aluminiu etc).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri