Consiliului Concurentei (CC) analizeaza concentrarea economica realizata de Kronospan Holding GMBH Germania prin achizitionarea unor divizii ale grupului austriac Constantia, din domeniul produselor derivate din cherestea.

Grupul austriac Constantia detine societatile FunderMax GmbH Austria, Falco CC Ungaria si Sprela GmbH Germania, denumite si �Societati tinta�.

Kronospan si Societatile tinta sunt prezente pe piata din Romania si opereaza in industria de placi aglomerate brute si placi aglomerate acoperite, inclusiv unele componente realizate din produse pe baza de material lemnos si materiale stratificate ornamentale, intr-o masura mai mica.

Grupul Kronospan deruleaza afaceri pe teritoriul Romaniei prin unitatile de productie detinute la Sebes, SC Kronospan Sebes SA si SC Kronospan Sepal SA, dar si prin importurile de placi aglomerate si panouri similare din lemn de la unitati de productie proprii, situate in alte state europene.

Societatile tinta au realizat venituri pe piata romaneasca prin vanzari de produse (placi aglomerate brute, placi aglomerate finisate, elemente derivate si laminate decorative) destinate indusitriei mobilei si constructiilor.

Conform legii concurentei, sunt supuse controlului si trebuie notificate pentru analiza compatibilitatii lor cu un mediu concurential normal numai concentrarile economice care depasesc pragurile valorice prevazute de lege. Acestea sunt indeplinite daca cifra de afaceri cumulata a agentilor economici implicati intr-o operatiune de concentrare economica depaseste echivalentul in lei a 10.000.000 euro si exista cel putin doi agenti economici implicati in operatiune care sa realizeze pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4.000.000 euro.

Consiliul Concurentei va lua o decizie cu privire la aceasta operatiunea de concentrare economica in termen de 30 de zile de la data la care notificarea contine toate informatiile complete.