Carpatcement Holding, divizia din Romania a Grupului HeidelbergCement, a inregistrat in anul 2006 o crestere solida in ceea ce priveste performantele operationale si financiare. Cifra de afaceri pentru cele 3 companii ciment, betoane si agregate - se ridica la 980 milioane lei, cu 39% mai mult decat in 2005, an in care cifra de afaceri a fost de 705 milioane lei. Divizia de ciment a inregistrat o cifra de afaceri de 781 milioane lei, cu aproximativ 40% mai mult decat in 2005 (555 milioane lei).

In primele 6 luni ale anului 2006, piata cimentului a crescut in medie cu aproximativ 20% (dublu fata de estimarea facuta la inceputul anului). Unul din factorii ce au determinat aceasta crestere este reprezentat de numarul foarte mare de proiecte imobiliare de mare anvergura, proiecte demarate in special in Bucuresti, dar si in marile orase din tara, fapt ce a condus catre o crestere semnificativa a vanzarilor de ciment si betoane.

Numai in Bucuresti am inregistrat o majorare a livrarilor, in lunile de vara ale anului trecut, cu circa 40% fata de perioada similara din 2005. Livrarile de ciment din luna decembrie 2006 au fost de cel putin 5 ori mai mari decat in aceeasi perioada a anului trecut, fapt datorat si conditiilor meteo neobisnuite - temperaturi intre +10 si +15C. in conditiile mentinerii trendului ascendent al pietei in 2007, preconizam o crestere de aproximativ 8-10% a cifrei de afaceri comparativ cu anul 2006, a declarat Mihai Rohan, Director General CARPATCEMENT HOLDING.

Piata constructiilor va inregistra o crestere anuala de circa 12-15% in urmatorii 5 ani. Motorul principal al acestei cresteri il constituie demararea lucrarilor la autostrazi, lucrarile de reabilitare a aeroporturilor, porturilor, lucrarile de modernizare a drumurilor nationale, judetene si comunale, lucrarile de constructie de locuinte, spatii de birouri si depozite si, nu in ultimul rand, proiectele de reabilitare termica a locuintelor existente, a continuat Mihai Rohan.

CARPATCEMENT HOLDING a investit anul trecut aproximativ 25 milioane euro, investitie alocata pentru modernizarea fabricii de la Fieni, reducerea consumurilor specifice, imbunatatirea masurilor de protectie a mediului in cele 3 fabrici, utilizarea combustibililor solizi (carbune, cocs) la fabricile de la Bicaz si Deva si pentru instalatiile ce utilizeaza combustibili alternativi (cauciucuri uzate si deseuri lemnoase). Anul trecut au fost investiti, numai in protectia mediului, aproximativ 5 milioane de euro pentru cele 3 fabrici: Bicaz, Deva si Fieni.

Investitiile totale pentru protectia mediului realizate in cele 3 fabrici, incepand din 1998 pana in prezent, se ridica la aproximativ 20 milioane de euro. Ca o recunoastere a realizarilor companiei in protectia mediului, toate cele 3 fabrici CARPATCEMENT HOLDING au obtinut autorizatia integrata de mediu. Aceste autorizatii atesta faptul ca in procesul tehnologic din fabricile companiei se aplica BAT (cele mai bune tehnici disponibile in prezent in lume) si se afla la nivelul fabricilor de ciment din Europa din punct de vedere al protectiei mediului si al utilizarii resurselor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri