Distrigaz Sud si Federatia Romana de Tenis au semnat un contract de sponsorizare in valoare de 450.000 de euro pe o durata de trei ani, cele mai importante activitati vizate fiind organizarea de turnee internationale si crearea Centrului National de Tenis Feminin, anunta NewsIn.

Din totalul sponsorizarii, 100.000 de dolari vor fi alocati pentru organizarea a doua turnee internationale, care se vor desfasura in 2007 si in 2008. Valoarea premiilor pentru fiecare din aceste doua turnee este de 25.000 de dolari.

Alti 240.000 de dolari vor fi cheltuiti pentru organizarea a 12 turnee de tenis feminin romanesc, in cadrul circuitului international, numit trofeul "Ilie Nastase - Distrigaz Sud". Potrivit contractului, pentru premiile fiecarui turneu este alocata suma de 10.000 de dolari.

Restul fondurilor vor fi utilizate pentru crearea Centrului National de Tenis Feminin si a unei echipe de junioare.

"Speram ca acest contract sa aduca pentru comapanie un plus de imagine din punctul de vedere al dinamicii, in afara celei deja cunoscute prin natura activitatii", a declarat directorul general al Distrigaz Sud, Bernard Arnaud, cu ocazia semnarii contractului.

La randul sau, presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase, si-a exprimat speranta ca acest contract sa fie prelungit pentru mai mult de trei ani.

De asemenea, directorul de comunicare al companiei Gaz de France, Raphaele Rabatel, a precizat ca sponsorizarea tenisului feminin este o traditie a companiei, Gaz de France sprijinind acest sport in Franta de 15 ani.