Compania E.ON Energie România va preda la cheie producătorului de îngrășăminte minerale Azomureș o centrală electrică, în cadrul unui parteneriat în valoare de aproape 4 milioane de euro.

Centrala va funcţiona cu abur rezidual şi va avea în configuraţia tehnică un generator și o turbină în condensație totală pe abur de joasă presiune, produsă de M+M Turbinen-Technik GmbH, de înaltă eficienţă şi performanţă și perfect adaptată cerințelor individuale ale Azomureș.

Proiectul realizat împreună cu Azomureș reprezintă o soluție personalizată de energie, economică, fiabilă și neutră din punctul de vedere al emisiilor de CO2 generate de producerea energiei electrice din surse convenționale.

Cătălin Iordache, Director General E.ON Energie România

Am ales să folosim resursele interne de abur rezidual, iar tehnologia propusă de partenerii noștri s-a pliat excelent pe proiectul nostru. Odată cu implementarea proiectului vom reuși să ne apropiem și mai mult de țintele programului Green Deal al Comisiei Europene.

Harri Kiiski, Directorul General al Azomureș

Demararea proiectului este prevăzută pentru primăvara anului viitor, iar termenul estimat pentru punerea în funcţiune a noii centrale este în prima parte a anului 2022.

Cu o putere de 2,65 MW, centrala va acoperi între 5% și 6% din necesarul de electricitate al combinatului. Pentru comparație, unitatea ar putea alimenta cu energie peste 4.600 de familii. Totodată, centrala va aduce pentru Azomureș o reducere de 4% a costurilor cu electricitatea.

Dintre avantajele tehnologiei turbinelor cu abur trebuie menţionate: durata de viaţă foarte mare, siguranţa în exploatare fiind o tehnologie ajunsă la maturitate, precum şi posibilitatea de a funcţiona cu orice tip de combustibil.

Creșterea independenței energetice aduce o stabilizare a costurilor, siguranță în alimentarea cu electricitate, stabilitate și predictibilitate a prețului energiei. În același timp, creșterea eficienței energetice ajută la atingerea obiectivelor de sustenabilitate prin reducerea emisiilor de carbon ale producătorilor de energie și contribuie astfel la atingerea obiectivelor de mediu.

E.ON deține expertiză internațională în construcția centralelor și are în portofoliul său soluții personalizate de generare descentralizată, cogenerare și trigenerare la scară industrială care permit clienților să-și producă singuri electricitate, agent termic și de răcire, economisind astfel cu până la 20% din costuri.

Azomureș Târgu Mureș este unul dintre cei mai importanți producători de îngrășăminte minerale pentru agricultură din România. Platforma industrială este situată în partea de vest a orașului Târgu Mureș și se întinde pe o suprafață de 100 de hectare. Azomureș produce anual 1,6 milioane de tone de îngrășăminte, 70 % din producție fiind destinată fermelor locale. Azomureș este parte din lanțul național care asigură securitatea alimentară a României și este parte a grupului Ameropa. La nivel național, grupul Ameropa este unul dintre principalii contributori la bugetul statului.

Sursa foto: E.ON Energie România

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri