Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului a discutat strategia de reorganizare, restructurare si privatizare a Electrica SA si a celor trei filiale ale acesteia cu sindicatele din energie care si-au anuntat intentia de a cumpara actiuni in cadrul procesului de privatizare.

Potrivit unui comunicat al AVAS, presedintele autoritatii, Teodor Atanasiu, a avut o intalnire cu reprezentantii Federatiei Energia Mileniului II si ai Federatiei Nationale a Sindicatelor din Electricitate Univers, pe tema strategiei AVAS de reorganizare, restructurare si privatizare a Electrica SA si a filialelor Electrica Muntenia Nord, Electrica Transilvania Sud si Electrica Transilvania Nord, informeaza NewsIn.

Sindicalistii au spus ca intentioneaza sa cumpere actiuni la societatile de distributie si furnizare de energie electrica, in conditiile Legii 169/2004. Potrivit actului normativ, salariatii au dreptul sa achizitioneze actiuni pana la limita de 8% din capitalul social, la acelasi pret de vanzare a actiunilor catre investitorul strategic sau consortiul de investitori in cadrul procesului de privatizare.

Statul a vandut pana acum cinci dintre cele opt societati Electrica. Electrica Banat si Electrica Dobrogea au fost privatizate primele fiind preluate de catre concernul italian ENEL contra unui pret de 127,47 milioane de euro.Electrica Oltenia a fost vanduta in urma cu un an de zile companiei cehe CEZ pentru 151 milioane de euro, iar Electrica Moldova companiei germane de utilitati E.ON, in schimbul a 100 milioane de euro.

Procesul de privatizare a societatii Electrica Muntenia Sud nu s-a incheiat, desi Enel SpA Italia a fost declarat castigator. Pentru finalizarea procesului de vanzare a pachetului de 67,5%, guvernul trebuie sa aprobe principalele prevederi ale contractului de privatizare, sa se semneze contractul de vanzare-cumparare de actiuni si sa se realizeze transferul dreptului de proprietate asupra actiunilor.

AVAS a prelungit, in ianuarie, termenul pentru vanzarea pachetului de 67,5% din Electrica Muntenia Sud, cu 180 de zile, pana la data de 17 iulie 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri