Giulio Bertola, Președintele Confindustria România a fost ales Vicepreședinte al Confindustria Est Europa și delegat pentru Sănătate și Filiera Industrială a Sănătății. O delegare destul de sensibilă și strategică pentru întregul sistem Confindustria, datorită actualului scenariu al pandemiei care a evoluat diferit de la stat la stat.

Angajamentul noului Vicepreședinte nu este chiar unul obișnuit, deoarece Federația Confindustria Est Europa reprezintă 11 structuri internaționale ale sistemului Confindustria: Albania, Belarus, Bosnia Herțegovina, Bulgaria, Macedonia de Nord, Muntenegru, Polonia, România, Serbia, Slovenia, Ucraina, precum și alte țări aflate în curs de aderare, precum Ungaria, în următoarele zile.

Această delegare nu numai pentru sănătate, ci și pentru Filiera Industrială a Sănătății, se dovedește a fi cu adevărat amplă și complexă, o dovadă de încredere din partea Confindustria Italia și a doamnei președinte Confindustria Est Europa, Maria Luisa Meroni, față de președintele Bertola pentru angajamentul său din ultimii ani în sectorul sănătății și pentru autoritatea arătată în ultimele luni în gestionarea situației dificile pentru sănătate care a implicat antreprenori și societăți.
Amintim cu această ocazie, internaționalizarea în domeniul sănătății prin promovarea în România în 2018 a sistemului Mutua MBA. De menționat însă și dialogul strâns și incisiv cu ministrul italian al sănătății Roberto Speranza, pe tema circulației persoanelor între cele două țări. Mai mult, în ultimul decret, Italia a adoptat recent exact procedurile de intrare din România propuse și solicitate în mod repetat către Guvernul italian, de către Președinția Confindustria România, începând cu luna mai a anului trecut.

Dar care au fost elementele strategice decisive ce au determinat Confindustria România să dobândească autoritatea extraordinară și credibilitatea din ultimul an?
Pentru cei mai atenți analiști, nu există nicio îndoială, viziunea și capacitatea președintelui Bertola de a reuni în cadrul unui proiect unic principalele forțe ale României, realizând primul “case history” din Europa de Est, în care entități aflate adesea în conflict unele cu celelalte, s-au unit, depășind divergențele, pentru a proteja cel mai de preț bun, persoanele.

O bună practică, deja definită drept istorică, care cu siguranță nu a trecut neobservată de liderii industriali și sindicali din Italia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri