Roberto Musneci, presedinte al GlaxoSmithKline (GSK) Romania timp de sase ani, a plecat de la conducerea companiei farmaceutice pentru a-si infiinta propria firma in domeniul afacerilor guvernamentale. Atributiile sale au fost preluate de David Lechleiter (foto), fost director general al GSK Slovenia.

Lechleiter, care este de origine franceza, soseste in Romania impreuna cu sotia si familia sa din Slovenia, unde a ocupat functia de Director General GlaxoSmithKline. Inaintea acestei pozitii, el a ocupat functii de management in departamentele Comercial si Financiar in Marea Britanie si Irlanda.

ôRomania reprezinta o piata mare si importanta pentru GlaxoSmithKline. Investitia noastra in grupul Europharm, avand propria noastra unitate de productie si propria noastra firma de distributie, este dovada angajamentului nostru fata de aceasta taraö spune David Lechleiter.

El mai adauga: ôSunt incantat sa fiu aici intr-un moment atat de important pentru tara si pentru companie. Ma aflu in Romania de scurt timp, insa sunt deja impresionat de energia si talentul din jurul meu. Doresc sa ii multumesc lui Roberto pentru platforma solida pe care ne-o lasa, platforma pe care vom construi in continuare, si ii urez mult success in viitorö.

Conform firmei de cercetare Cegedim, anul trecut GSK ocupa primul loc in clasamentul companiilor farmaceutice din Romania.