Compania de evaluare Darian mizeaza pentru acest an la o crestere a cifrei de afaceri de 20%-30%, pana la circa 2,6 milioane de euro, pe fondul consolidarii si maturizarii pietei de profil, a declarat directorul general al companiei, Adrian Crivii.

Firma si-a dublat anul trecut cifra de afaceri, la circa doua milioane de euro, datorita cresterii numarului de clienti, extinderii teritoriale si proiectelor mari de evaluare a afacerilor.

Valoarea pietei evaluarilor independente, de 5 milioane de euro in 2004, si de 7 milioane euro in 2005 a crescut anul trecut cu peste 40%, pana in jurul valorii de 10 milioane euro, pe fondul dezvoltarii creditelor pentru locuinte, dar si al dinamicii mediului de afaceri din Romania.

In 2007, compania estimeaza o crestere mai ponderata a cifrei sale de afaceri, de 20-30%, in pas cu piata de evaluare, care va atinge la sfarsitul anului o valoare aproximativa de 13-14 milioane de euro.

Cifra de afaceri pe angajat in compania Darian se ridica la peste 50.000 de euro. Ponderea evaluarilor de proprietati imobiliare pentru segmentul de retail in cifra de afaceri a companiei este de 60%, in timp ce 40% reprezinta evaluari de business. Pentru acest an, Darian isi propune o consolidare a pozitiei pe piata si a birourilor teritoriale.

In 2006, evaluarile pentru garantii bancare au avut o pondere de aprox. 60% in cifra de afaceri a pietei, evaluarile pentru raportari financiare 25 %, iar evaluarile pentru diferite tranzactii (achizitii, fuziuni, delistari, privatizari) 15%.

Numarul companiilor specializate in evaluare (aprox. 150 in momentul de fata) va scadea odata cu maturizarea pietei, vor rezista doar jucatorii importanti, care vor face fata provocarilor ridicate de investitorii straini care vor dori sa intre pe piata din Romania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Meron: 95% din angajați vor intra în șomaj tehnic. Amânăm cele cinci deschideri
Setari Cookie-uri