Complexul Energetic Turceni va contracta un credit in valoare de 300 de milioane euro pentru reabilitarea si modernizarea a doua grupuri energetice.
Grupurile 3 si 6 ar urma sa fie retehnologizate incepand din 2008, lucrarile fiind programate sa dureze peste cinci ani. Dumitru Ilinca, directorul general al Complexului Turceni, a precizat ca realizarea investitiilor respective va duce la o crestere a puterii instalate la complex cu aproximativ 20%, puterea actuala fiind de aproape 2.000 MW, potrivit NewsIn.

Complexul energetic va selecta oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic. Creditul va fi rambursat in minimum 15 ani, cu o perioada de gratie de cinci ani, iar ofertele vor putea fi depuse pana la sfarsitul lunii aprilie. Durata contractului de executie, specificata in caietul de sarcini, este de 240 de luni, incepand cu data atribuirii lucrarilor, a mai afirmat directorul general al Complexului Energetic Turceni.

In acest an, complexul a mai beneficiat si de un ajutor de la Guvernul Japoniei, in valoare de peste 200 de milioane de euro. Banii urmeaza sa fie rambursati in 40 de ani, inclusiv perioada de gratie de zece ani si au fost dati pentru reducerea poluarii la termocentrala.

Imprumutul respectiv a fost primul pe care Japonia l-a acordat Romaniei, atat ca valoare, cat si ca destinatie, respectiv, pentru imbunatatirea calitatii aerului. Nu este de gluma cu normele de mediu. Trebuie sa incercam sa ne aliniem si noi la normele europene pentru ca exista riscul inchiderii complexului daca pana in 2012 nu avem modernizari efectuate, a mai adaugat Dumitru Ilinca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Companii »Citește și
Auchan anunță case dedicate pentru ONG-uri și vârstnici
Setari Cookie-uri