Impetum Group lansează antreprenorilor și top managementului din companii românești, sau care își desfășoară activitatea în România invitația de a contribui la Studiul Confidex Q4, care are scopul de a aduce mediului de business o perspectivă holistică asupra evoluției economiei românești traversând criza.

Această perspectivă ajută mediul de business în luarea unor decizii de business informate și prin urmare asumate, observarea tendințelor, calcularea probabilităților, dar mai ales diminuarea, pe cât posibil, efectelor crizei, conform unui comunicat de presă transmis de către companie.

„Suntem impresionați de numărul mare de oameni de afaceri care au ales să se implice în CONFIDEX și de toată mobilizarea lor pentru ca împreună să facem acestă cercetare cât mai relevantă din punct de vedere al informațiilor, al sectoarelor din economie evaluate dar și al dimensiunii companiilor. Se simte lipsa unor studii statistice relevante în România și aici încercăm să spargem o barieră, să creem un studiu complet și complex. Pentru a ne atinge această viziune și pentru a putea diminua efectele crizei împreună, îndemnul meu către manageri este în continuare să dedice companiei lor, mediului de afaceri și economiei noastre câteva minute din timpul lor pentru completarea chestionarului.” a spus Andrei Cionca, CEO Impetum Group.

Confidex, prin eșantionul format din antreprenori și top manageri la nivel național, măsoară de asemenea încrederea managerilor români în economia actuală și creează repere concrete pentru businessuri.

În acest moment se derulează culegerea de date pentru Confidex Q4 ce va analiza evoluția companiilor și a economiei în ultimul trimestru al anului 2020, felul în care au încheiat companiile anul comparativ cu estimările de la începutul pandemiei, precum și previziunile managerilor români cu privire la următoarele trei luni ale lui 2021. Totodată, rezultatele studiului vor evidenția direcțiile strategice ale principalelor sectoare economice și ale companiilor cu impact în economia locală și națională în următoarea perioadă. Completarea chestionarului CONFIDEX durează aproximativ 6 minute, iar răspunsurile individuale sunt confidențiale. Rezultatele vor fi publicate în februarie 2021.

Studiul CONFIDEX a fost lansat în mai 2020 cu scopul de a radiografia pas cu pas efectele pe care criza coronavirusului le are asupra economiei și pune accent pe elementele care redau încrederea mediului de afaceri în economie. Concluziile studiului Confidex Q3 sunt disponibile aici iar concluziile CONFIDEX Q2 sunt aici.

În cele două ediții anterioare:

  • Am analizat feedackul a peste 900 de antreprenori, CEOs sau manageri C-level din companii mari (75% au peste 1 milion euro cifră de afaceri și 31% au peste 5 milioane euro cifră de afaceri)
  • Companiile vin din domeniile principale contribuitoare la PIB: agricultură, industrie și energie, construcții, comerț, HoReCa, transport (inclusiv distribuție, depozitare) și servicii.
  • Studiul este susținut de către BVB, Camera de Comert și industrie a României, Banca Transilvania, CBRE, RBL, CEO Club și alții,
  • Au fost organizate 4 dezbateri cu antreprenori & CEOs cu peste 200.000 vizualizări și o dezbatere live proprie cu peste 600 de participanți online,
  • 2,5 milioane de oameni au citit și auzit despre CONFIDEX pe diverse canale: social media, ziare, radio, etc.

Câteva concluzii relevante din CONFIDEX Q3:

  • Revenirea după criză e mai lungă (economia își va reveni după 2 ani) și se transformă într-un U obtuz,
  • Crește gradul de îngrijorare al companiilor: 78% dintre manageri se declară îngrijorați și foarte îngrijorați,
  • Măsurile luate de manageri sunt mai dure în Q3 2020. E în creștere numărul celor care au redus cheltuielile de marketing (58%), au amânat investițiile în IT (48%) și au recurs la tăieri de salariu (18%) și chiar concedieri (21%),
  • 75 % dintre manageri cred că rata șomajului va crește și poate ajunge la 8% - 9%, conform previziunilor acestora,
  • Criza are potențial să fie catalizatorul schimbării de strategie, dar schimbă prea puțin abordarea strategică a managerilor,
  • Nu în ultimul rând, indicele CONFIDEX rămâne constant, la 41, ceea ne arată un nivel de încredere al managerilor moderat, între relaxarea din perioada verii și îngrijorarea pentru viitor din prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri