Plus, reteaua de magazine de tip discount, a investit trei milioane de euro pentru deschiderea a doua magazine la Sebes si Roman, care se inscrie in programul de expansiune la nivel national.

Plus a ajuns la 37 magazine in Romania, dupa ce miercuri a mai deschis cate unul in orasele Sebes si Roman. Pentru fiecare dintre cele doua magazine investitia a fost de 1,5 milioane de euro. Magazinele au o suprafata aproximativa de 1.380 metri patrati, dintre care 1.080 metri patrati suprafata de vanzare si 300 metri patrati spatii aferente si dispun de 80, respectiv 120 de locuri de parcare, informeaza NewsIn.

"Magazinele Plus de la Sebes si Roman reprezinta cea de-a doua, respectiv a treia deschidere din acest an, urmand ca pana la sfarsitul lui 2007 sa mai lansam in jur de 27 de magazine, majoritatea in orase noi, a declarat directorul general Plus Discount Romania, Uwe Klostermann.

Magazinele Plus ofera o gama de peste 1.500 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe proaspete, carne proaspata in regim de autoservire, produse refrigerate si congelate, cat si produse nealimentare tip detergenti, cosmetice, hrana de animale, articole de uz casnic, electrice si electrocasnice.

Plus este marca a grupului Tengelmann si exista pe piata germana de peste 30 de ani. Compania este prezenta cu peste 4.100 de magazine Plus in noua tari europene: Gemania, Austria, Ungaria, Polonia, Cehia, Spania, Portugalia, Grecia si Romania. Grupul Tengelmann este prezent in 16 tari, operand peste 7.300 de magazine, cu o cifra anuala a vanzarilor de aproape 27 de miliarde de euro. La nivel global, magazinele Plus inregistreaza vanzari de aproximativ 8,5 miliarde de euro.

Jucatorii concurenti pe segmentul retailului de tip discount din Romania sunt miniMax Discount, Kaufland, XXL Megadiscount si Penny Market.