Intermediarul in afaceri cu energie Ezpada SRL a inregistrat, in 2006, un profit de 3,8 milioane lei la o cifra de afaceri de 116 milioane lei, in conditiile in care a avut un singur angajat, a declarat directorul general al companiei Florin Goicea.

Acesta le-a spus deputatilor din Comisia pentru Industrii si Servicii ca anul trecut a achizitionat electricitate de la Romelectro, Grivco, Green Energy si Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare si a vandut catre Grivco si Electrica, potrivit NewsIn. "Contractul cu Electrica a fost incheiat in martie 2006 si nu mai retin daca Electrica ne-a solicitat energie sau le-am oferit noi", a adaugat Goicea.

El a mai aratat ca acordul cu Electrica s-a derulat intre martie si decembrie 2006 si a vizat livrarea in banda a unei cantitati de aproximativ 10 MWh. In opinia directorului general, care este, de altfel, si singurul angajat al companiei, contractul cu Electrica a fost interesant pentru ambele parti. "in ultima perioada a anului trecut Electrica ne-a cerut energie, deci era clar ca acest contract este convenabil", a spus Goicea.

Potrivit acestuia, Ezpada SRL este detinuta 100% de Ezpada AG Elvetia, holding care anul trecut a cumparat energie de la Grivco. Goicea a mai aratat ca nu poate dezvalui preturile din contractele incheiate de Ezpada deoarece acestea au clauze de confidentialitate.

"Anul trecut am achizitionat si am vandut in timp de la Grivco si catre Grivco. O cantitate mica de energie de la Grivco a fost exportata catre Ezpada Cehia", a subliniat directorul general al Ezpada SRL Romania. Comisia pentru Industrii si Servicii a Camerei Deputatilor i-a audiat pe reprezentantii companiilor din domeniul energetic.