În al doilea video din seria editorială „Palet Românesc”, realizată de start-up.ro și Pall-Ex, se vorbește despre provocările pe care le-a avut un business care e direct afectat de închiderea HoReCa. AFI Market e un distribuitor și producător de băuturi și dulciuri. Mai jos, o discuție cu Dragoș Antonescu, director operațional al grupului de firme Afi (Afi Market, Afi Wine, Afi Quattro), și administrator legal al Afi Quattro, despre dinamica pieței, dar și importanța logisticii.

Seria „Palet Românesc” va face un unboxing al paleților transportati, dar și al afacerilor românești. În următoarele episoade, vom discuta cu afacerile românești despre cele mai provocatoare momente ale anului pandemic, planurile de viitor, dar și despre optimizarea logisticii prin folosirea sistemului Pall-Ex.

Ce înseamnă transport și distribuție de marfă paletizată?

Pall-Ex este o compani de distribuție și transport mărfuri paletizate, ce din anul 2011 este prezentă pe piața din România. În data de 2 decembrie Rețeaua Pall-Ex din România a aniversat 9 ani de la lansare.

Ce înseamnă transport si distribuție de marfuri paletizate? Practic, în loc să te bazezi în afacerea ta pe găsirea permanentă de operatori de transport și să-ți faci griji că marfa ta e prea mică pentru un tir, dar prea mare pentru o dubă de transport, Pall-Ex îți transportă în toată România în doar 24 de ore.

Marfa paletizată ajunge în cele 4 hub-uri Pall-Ex și este distribuită în toată țara. Un tir Pall-Ex poate fi încărcat cu marfă de la mai mulți furnizori deodată, așa că nu-ți mai faci griji de dimensiunea pe care o trimiți. Acest lucru e avantajos pentru că business-urile își ușurează logistica.

Anul acesta Pall-Ex va împlini 10 ani de activitate în România. Cum spuneam și data trecută, Pall-Ex are un procent de 99% procent de livrare la timp și un procent de daunalitate de doar 0.16%. Știm cu toții că antreprenorii au nevoie de predictibilitate în afacerea lor, iar logistica ar trebui să funcționeze ceas.

Poți trimite un singur palet sau încărcături parțiale în trailerul tirului, oriunde în țară. În plus, prin sistemul IT numit Twine, Pall-Ex oferă dovezi de livrare, Track and Trace în timp real și aviz de însoțire a mărfurilor. Astfel, din biroul tău poți urmări tot procesul cu ușurință.

„Chiar nu am putut să estimăm nimic. Am avut o scădere în medie de 30%, dar ne-am descurcat. Noi dezvoltăm niște branduri proprii în prezent. Am început înainte de pandemie să le dezvoltăm. Faptul că dezvoltăm și investim constant ne-a ajutat să nu scădem cu același procent ca toată piața de băuturi”, spune Dragoș Antonescu.

Citește interviul integral pe start-up.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri