Sindicalistii au catalogat propunerea angajatorului drept \"scandaloasa\"
Compania franceza Sem Suhner de Schirmeck a propus unui numar de noua angajati sa fie disponibilizati sau sa fie transferati in Romania pentru un salariu de 110 euro pe luna si un program de munca de 40 de ore pe saptamana, in conditiile in care salariul minim in Franta este de circa 1.300 de euro.

Cei noua angajati au primit la inceputul lunii aprilie o scrisoare din partea conducerii companiei franceze specializate in fabricarea de bobine electrice, prin care li se propunea sa fie transferati intr-o fabrica din Romania, pentru un salariu brut de 110 euro pe luna. "Lucram intr-un domeniu in care trebuie sa facem fata concurentei exercitate de tarile din Europa de Est si Asia. Suntem obligati sa fabricam la costuri reduse, altfel nu avem comenzi. De aceea, am fost nevoiti sa demitem noua angajati", a declarat presedintele companiei, Michel White. In fabrica Sem Suhner de Schirmeck lucreaza in total 38 de persoane.

Propunerea facuta de angajator a fost caracterizata de reprezentantul regional al sindicatului metalurgic CFDT, Alain Brignonca, drept "scandaloasa", acesta afirmand ca cei 110 euro reprezinta cu 30 de euro mai mult decat salariul minim din Romania.

Cotidianul L'Humanité titra miercuri "Au indraznit sa propuna asa ceva", referindu-se la aceasta informatie, care survine intr-un moment in care in Franta se discuta mult pe marginea transferurilor din industrie, iar opinia publica se arata din ce in ce mai nefavorabila Constitutiei Europene. Publicatia franceza se intreaba daca este vorba de "o provocare reala sau de un dispret total" si ironizeaza declaratiile recente ale presedintelui Jacques Chirac, care pleda pentru "o Europa ambitioasa, care va alege hotarat o armonizare sociala, prin care sa se ajunga la o crestere a veniturilor". Salariul minim in Franta este de aproximativ 1.300 de euro pentru o saptamana de lucru de 35 de ore.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Companii »Citeste si
Cine sunt aEURsvedeteleaEURt marilor tranzactii din FMCG-ul romanesc